avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Platesc liftul daca nu am acces la el?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Platesc liftul daca nu am acces la el?

buna seara , am o problema!va rog mult daca ma puteti ajuta..... stau intr-un bloc in centrul Bucurestiului si are 4 etaje eu locuiesc la etajul 2 in corpul B adica am acces pe scara de serviciuunde nu este lift.... iar eu sunt pusa la plata 3 persoanane la lift adica eu ,sotul meu si bebe de 5 luni adica 100 ron pe luna s-a strans 4 luni pt ca nu l-am platit pe ca nu mi se pare corect ....mentionez k nu am acces la lift si mi s-a dat o explicatie ''este comun al blocului!'' vi se pare corect?
va rog mult dak imi poate raspunde cineva
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 16:53, 3 Ianuarie 2010
Acest lucru depinde de regulamentul Asociatiei de Proprietari -- daca acolo este statuat, ca trebuie sa platit, atunci trebuie.
D-na Cristina,
Nu prea se intelege ce vreti sa spuneti cu accesul la lift. Daca vreti sa folositi liftul, nu aveti acces la el? Toate apartamentele situate la B, deasupra si sub dv nu folosesc sau nu au acces la lift?
Intreb pentru ca este o diferenta intre a nu-l folosi de bunavoie si a nu-l folosi fortat, a nu avea acces, adica nu puteti sa-l luati de la parter si sa ajungeti la etajul 2 unde locuiti dv!
veti putea avea in vedere ca ascensorul este un bun comun al tuturor proprietarilor prin urmare potrivit prescriptiilor tehnice de utilizare stabilite si de catre ISCIR acest bun comun , pentru a putea fii folosit in conditii de siguranta in exploatare , este obligatoriu a exista contract de service cu o firma specializata si autorizata ISCIR
ar putea exista posibilitatea sa nu platiti pentru energia electrica utilizata in functionare insa se prevad astfel de facilitati numai pentru cei de la parter si et. 1 in cazul in care nu ar exista spatii comune la nivelele superioare in legea 230/2007 si norme de aplicare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce sa platesc service ascensor daca stau la et. 1 georgetteivonna georgetteivonna Locuiesc la etajul 1 si de trei ani de zile de cand locuiesc in acest bloc, usile lifturilor de la etajul 1 sunt blocate. Lunar, platesc taxa de service, ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli lift ascociatie de proprietari Pop_Marcel Pop_Marcel Buna ziua, locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje unde avem ascensor pt care platim un abonament de intretinere lunara respectiv un abonament de curent, insa ... (vezi toată discuția)
Legea lifturilor ianniglx ianniglx Cea mai stupida lege din cate exista in romania legea privind lifturile: este normal sa platesti intretinere lift atata vreme cat stai la parter sau demisol ... (vezi toată discuția)