avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Decizie carantinare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Decizie carantinare

Bună ziua la sosirea din germania intrînd în țară prin vamă un agent DSP a dispus arestul meu la domiciliu pe o perioada de 14 zile fapt ce calcă în picioare dreptul meu la libertate garantat de constituției româniei. Decizia de carantinare întocmită de acesta,mai ales în felul în care a fost completată încalcă mai multe dispoziții din constituție și nu numai. Întrebarea este dacă se poate ataca acea decizie pe motiv de neconstitutionalitate si cum. Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Februarie 2021
Boroș Lorand, utilizator
Cel mai recent răspuns: Diana Daisy , utilizator 01:15, 24 Decembrie 2021
O atacati in instanta .

Legea 136/2020
art.17
(1) Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept sau interes legitim printr-un act administrativ individual emis potrivit art. 7 sau art. 8 alin. (4) poate introduce, în termen de cel mult 24 de ore de la data comunicării deciziei direcției de sănătate publică, acțiune la judecătoria în a cărei circumscripție domiciliază sau își are reședința ori la judecătoria în a cărei circumscripție este situat spațiul sau unitatea sanitară în care este carantinată sau, după caz, izolată potrivit art. 7 sau art. 8 alin. (4), solicitând anularea actului administrativ contestat, revizuirea sau încetarea măsurii.
...

Decizia DSP se atacă la judecătoria în a cărei circumscripție domiciliază sau își are reședința persoana ori la judecătoria în a cărei circumscripție este situat spațiul sau unitatea sanitară în care este carantinată sau, după caz, izolată.

Prin contestație se poate solicita anularea actului administrativ contestat, revizuirea sau încetarea măsurii, iar cererea este scutită de plata taxei judiciare de timbru.

Judecarea cererii se face de urgență și cu precădere, în termen de cel mult 48 de ore,
Bună ziua. Cum formulez o cerere de contestare a carantinei, si cum o depun la judecatorie, daca sunt in carantina? Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am sosit ieri 25 dec din anglia în românia, pe data de 23 dec ... ovidiutgjiu ovidiutgjiu Am sosit ieri 25 dec din Anglia în România, pe data de 23 dec am făcut testul Covid la plecarea din Anglia, rezultatul fiind negativ totuși sânt obligat ... (vezi toată discuția)
Conflict de drepturi? ToacaDaniel ToacaDaniel Buna ziua, Un conflict prin care un angajat solicita anularea incetarii unui contract de munca este un conflict de drepturi? Unde trebuie sa se adeseze ... (vezi toată discuția)
Refuz intrare romania dombricka dombricka La intrarea pe teritoriul Romaniei, la aeroport, se cere sa completezi o declaratie pe proprie raspundere prin care esti de acord sa te autoizolezi 14 zile. Am ... (vezi toată discuția)