Buna seara. Sotul meu lucreaza la serviciul de ambulanta iar eu in invatamant. In lunile aprilie mai si iunie 2020 a depus acte la angajator pentru zile libere pentru copil pana in 12 ani. Eu i.am dat adeverinta de la scoala cum ca am fost in activitate, lucrand de acasa. I s.a aprobat si a primit banii.Acum, dupa 8 luni i s.a adus la.cunostinta ca trebuie sa dea banii inapoi ca nu au fost dati legal....eu lucrand de acasa. Ma intreb atunci de ce i s.a acceptat cererea si acum s.au razgandit. Daca ma puteti lamuri cum este legea asta exact? Nu se aplica daca un parinte lucreaza de acasa? Prima data i s.a spus ca nu conteaza....acum s.au razgandit... multumesc.
Daca locul de muncă ocupat permite munca la domiciliu sau telemunca, atunci prevederile legale privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ nu se aplica.
Concediu
linda 77
Buna seara,intrebarea mea este daca pot sta cu copilul in concediu avand in vedere ca s_a dat lege ,daca el are 12 ani si 5 luni......Sau doar copii pana in 12 ... (vezi toată discuția)