avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce pasi am de facut pentru impartirea unui teren in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce pasi am de facut pentru impartirea unui teren in coproprietate? ...

Ce pasi am de facut pentru impartirea unui teren in coproprietate?

Sunt coproprietar 50% pe un teren agricol iar ruda mea a vandut la notar partea ei din teren. Terenul total e cadastrat de primarie, partea mea nu.
Ce trebuie sa fac pentru a delimita si cadastra partea mea de teren?
Cel mai recent răspuns: danutza33 , utilizator 19:23, 11 Februarie 2021
Daca exista schita cadastrala pentru tot terenul, (deci dreptul de proprietate este intabulat 1/2 cota dvs si 1/2 cota cumparatorului) va ramane sa va adresati unui expert cadastral care sa va intocmeasca o documentatie de dezmembrare a terenului. Dupa ce o obtineti pe aceasta, va prezentati impreuna cu celalat coproprietar la un notar public unde incheiati un act de dezmembrare a terenului (prin care din suprafata totala rezulta doua loturi distincte) si un contract de partaj (prin care va impartiti cele doua loturi).
Nu pot sa fac asta si fara celalalt proprietar, care a dat dovada de rea vointa in trecut si imi e dator cu arenda pe cativa ani (e o firma care ia in arenda terenuri si le cultiva )? Ce alte optiuni am?
O actiune in instanta prin care sa solicitati partajarea terenului.
Buna ziua,

Daca este determinata cota-parte din dreptul de proprietate, exista cadastru si intabulare, terenul poate fi instrainat.

Daca terenul este in situat in extravilan, aveti in vedere prevederile legii 17/2014.(obtinerea avizelor necesare, respectarea dreptului de preemptiune).

Daca, insa, nu este stabilita cota-parte a dumneavoastra, trebuie sa va adresati instantei de judecata prin imparteala.

In acest mod se va determina lotul pe care dumneavoastra il veti primi, spre atribuire.

Este un teren agricol care mai nou am inteles ca se supune unei legi din toamna anului 2020 (nu pot sa vand decat celor cu terenuri adicaente sau celor care se ocupa de activitati agricole de cel putin 5 ani). Apropo de asta, daca il instrainez altfel (ex: donatie prin notar) ma mai supun legii asteia?

Alte discuții în legătură

Cetatean roman domiciliul in romania fara sa fi lucrat in agricultura ... Oros octavian Oros octavian Cetatean roman domiciliul in Romania fara sa fi lucrat in agricultura pot cumpara teren agricol pentru infiintarea unei livezi? (vezi toată discuția)
Buna ziua. am mai multe terenuri intr o asociatie agricola . ... mihai.valeria mihai.valeria Buna ziua. Am mai multe terenuri intr o asociatie agricola . Vreau sa vand unul dintre ele, acesta avand cadastru cu numar cadastral. Cum pot sa l scot din ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol arendat Amitrica Amitrica Am arendate cu contract de arenda 2 ha de teren agricol. Contractul a fost facut pe cinci ani si expira pe 1 octombrie anul acesta. Vreau sa vand, am facut ... (vezi toată discuția)