avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... girant somat de firma de recuperari
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

girant somat de firma de recuperari

Buna ziua! Rog sprijin urgent la o situatie disperata in care ma aflu. In 2004 am girat o persoana ptr un credit de 4500 euro ptr o perioada de 5 ani. In primul an de contract am primit o instiintare prin care banca ma anunta ca titularul de credit nu a achitat 3 rate restante, am luat legatura cu el si a achitat ratele restante. De atunci, nu am mai primit nici o instiintare sau telefon pana acum cand primesc somatie de plata, ptr o suma usor mai mare, de la firma de recuperari in care ma anunta ca urmare a angajarii irevocabile ca girant trebuie sa platesc suma in 48 de ore. Am incercat sa iau legatura cu titularul de credit dar am aflat de la sotie ca este plecat din tara, i-am lasat raspuns sa ma sune urgent dar bineinteles ca nu m-a sunat si nici sotia lui nu mai raspunde la telefon. Sigur nu are servici in tara , in strainatate lucreaza la negru si nici bunuri nu are pe numele lui.
1-As dori sa ma sfatuiti ce pot face in aceasta situatie, ce urmeaza sa mi se intample? Mi se va face poprire pe salariu 1/3 din venit sau mai mult)?
2- E posibil ca societatea de recuperari sa-mi ia apartamentul chiar daca eu am girat numai cu adeverinta de salariu, iar apartamentul este si pe numele sotului?
Pentru ca, la girarea creditului, nu am primit o copie dupa contract am solicitat firmei de recuperari o copie dupa contract, o situatie privind componenta debitului si date suplimentare despre titularul de credit( noul domiciliu, nr tel sotie ), dar nu am primit nici un raspuns.
1. Cum ar trebui sa procedez incontinuare ?
2. La ce ma pot astepta de la firma de recuperari?
3. In situatia mea de girant de cand s-ar prescrie datoria?
Va implor sa ma ajutati!!!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: ifti1967 , utilizator 23:34, 11 Ianuarie 2010
Buna ziua,

cateva raspunsuri pt dvs persoana in cauza
sfaturi din experienta:

1. ca girant mergeti la BANCA unde s-a facut acel credit si incheiat contractul EXPLICATI &CERETI o copie dupa contract, cum e posibil sa nu aveti inca o copie dupa contract ?!
2. ,,Cum ar trebui sa procedez incontinuare ?,,
ar trebuie sa platiti dvs restul creditului care urmeaza platit. va spun ca sa nu se ajunga la alte probleme.!
3. Pastrati chitanta de la banca unde scrie ca ati achitati dvs valoarea creditului.
4. Dati in judecata pentru recuperarea creantei create, persoana caruia i-ati fost girant.

Numai bine,
Buna ziua si va multumesc foarte mult pentru sfaturi!

Revin cu unele precizari:
1. Nu am primit o copie dupa contract in momentul in care am semnat ca girant, am solicita bancii o copie in momentul in care am primit somatia de la firma de recuperari dar mi-au spus cer de la firma de recuperari ptr ca la ei nu mai figurez cu debit si l-au depus la dosarul de cesionare. Am solicitat firmei de recuperari , in urma cu 40 de zile, prin recomandata cu confirmare de primire, o copie dupa contract, o situatie a componentei debitului; am furnizat acestea date despre titualar ( noul domiciliu, nr tel sotie , frate) si le-am solicitat, date fiind informatiile furnizate despre titular si experienta lor, sa recupereze debitul de la titular . Nu am primit nici un raspuns din partea firmei de recuperari, titularul nu-mi mai raspunde la telefon si mi-e groaza sa sun la firma de recuperari sa-i intreb daca au facut ceva;
2. Desi creditul a fost in euro, debitul comunicat de firma de recuperari este in lei 20.000 lei. Eu nu dispun de banii astea sa-i achit odata. Daca as face un credit pe numele meu nu cred ca l-as obtine ptr ca venitul meu net este de 2000 lei si sunt singura intretinatoare de familie , adica mai am copilul si sotul in intretinerea mea. Daca as face rost de acesti bani si as achita in veci nu-i voi pute recupera de la titular, atata tip cat banca sau firma de recuperari nu reusesc. El nu are bunuri pe numele lui si lucreaza in strainatate, stie ca are probleme si actioneaza ca atare ptr ca legea e de partea lui. Eu care contribui cu 1000 lei/ luna la bugetul de stat si alte , nu am nici un drept ca girant, legal trebuie sa platesc niste bani de care nu am beneficiat nici macar de un leut. E drept?
M-ar interesa daca mi-ar face poprire pe salariu cum se calculeaza acea treime din venitul net. Ex: venit net 2000 lei, chelt uzuale ( gaz , curent, intretinere) 500 lei, 500 lei rate bancare proprii,. De asemenea, m-ar interesa daca firma de recuperari are dreptul sa-mi ia apartamentul la care prorietar ese si sotul .
Multumesc si astept incontinuare sfaturile dumneavoastra!
Buna ziua din nou,

trista situatia dvs ca orice problema în fapt.
daca dvs sunteti din Bucuresti va recomand cu caldura sa luati legatura cu un executor judecatoresc, va pot recomanda aici pe d-ra Violeta Parvan are biroul in vis a vi de magazinul Unirea shoping center(M.Unirii), d-nei va poate sfatui cel mai bine, cat a tinut de mine v-am sfatuit ..dar ce ma uimeste si ma încrispează este faptul ca dvs nu aveti nici macar o copie dupa contractul pe care l-ati semnat.
Eu v-am sfatuit sa mergeti la BANCA dar dvs spuneti ca ati fost la o firma de recuperari, nu stiu daca veti tine seama de sfaturile mele si a colegilor de pe acest forum, dar in ce ma priveste vi l-am dat cu prietenie, nu inteleg de ce afirmati mai sus ca va e TEAMA sa va rezolvati situatia, si mai trist este faptul ca dvs -sunteti persoana care intretineti familia: copilul si sotul. Eu stiam ca femeile sunt mai fragile/sensibile samd si trebuie ocrotite dar de noi barbatii nu stiu nimic mai nou.., probabil este o situatie destul de delicata in familia dvs de s-a ajuns aici, stimata doamna la intrebarile de mai sus va pot raspunde doar: da este posibil ! La noi in Romania orice este posibil, ganditi-va numai la rata populatiei %in ceea ce priveste educatia si civilizatia de la noi din tara.
Va rog sa va luati inima in dinti si sa cautati solutii, lasati teama la o parte caci daca dvs nu va veti rezolva problemele atunci cine sa va ajute? e trist ca afirmati : ,,titularul nu-mi mai raspunde la telefon si mi-e groaza sa sun la firma de recuperari sa-i intreb daca au facut ceva;,, dar va inteleg perfect, insa revin si va repet lasati teama/groaza la o parte, caci le veti face doar un bine celor care v-au creat probleme daca nu renuntati la groaza pe care o resimtiti in raport cu problemele dvs.
Buna ziua si va multumesc foarte mult ptr raspuns!

Va multumesc si ptr recomandare dar nu sunt din Bucuresti.
Eu am urmat sfatul dumneavoastra si, mai intai, am mers la sucursala bancii din P.Neamt unde am solicitat contractul (ptr ca la ei l-am si incheiat) dar mi-au spus ca este depus la dosarul de cesionare si sa il cer de la firma de recuperari, asa am ajuns sa cer contractul de la firma de recuperari. Nu am primit nici un raspuns de la firma de recuperari asa ca ma voi adresa si bancii sediul din Bucuresti.
Sigur ca incerc sa-mi caut singura solutii de rezolvare insa mi-e necaz ca nu am evaluat riscurile la care m-am supus, nu m-am gandit ca pot ajunge in aceasta situatie, dar... pana la urma si prostia se plateste. Cred incontinuare ca legea este nedrepta in ceea ce priveste drepturile si obligatiile partilor contractuale: banca, titular de credit si girant, daca primele doua parti au obligatii dar si drepturi girantul nu are decat obligatii. Cred ca, mai degraba, legea este de partea celor care vor sa insele .

Va multumesc inca o data si va doresc numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie girant de la societate recuperari creante ifti1967 ifti1967 O cunostinta de- a mea, la care sunt girant, nu si-a achitat creditul de nevoi personale la Banca Raiffeisen, banca a cesionat debitul firmei de recuperari EOS ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie pentru credit bancar ifti1967 ifti1967 Buna ziua, Am primit, in februarie 2010, o notificare de executare silita de la o firma de recuperari ptr un credit neachitat integral de titular, eu avand ... (vezi toată discuția)
Credit fara restante trimis la firma de recuperari stelarman stelarman Buna ziua !problema e urmatoarea ; sunt girant coplatitor la un contract de credit al unui coleg, care mai avea un alt credt mai mare la aceeasi banca. Acesta ... (vezi toată discuția)