avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... buna ziua, daca debitoarea nu detine niciun fel de ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

buna ziua, daca debitoarea nu detine niciun fel de bunuri in ...

buna ziua, daca debitoarea nu detine niciun fel de bunuri in patrimoniu, biletul la ordin constituie o veritabila garantie a creantei conform art. 5 punctul 15 din Legea nr. 85/2014? respectiv art 159. cum va fi inscrisa creanta unui asemnea creditor ce invoca un bilet la ordin ca si garantie a creantei sale.
Cel mai recent răspuns: GRINSOLV IPURL , Practician in insolventa 21:50, 17 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din punctul meu de vedere creditorul care detine un bilet la ordin va fi inscris in tabelul de creante la ordinea de prioritate corespondenta tipului de creanta.

Altfel spus daca este vorba despre o creanta reiesind din activitate va fi inscris ca si creanta chirografara reiesind din activitate.

Faptul ca a fost emis un bilet la ordin ca instrument de garantare nu schimba rangul creantei in creanta garantata.

Sper sa va fie de folos informatiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa chillywilly chillywilly un creditor garantat banca detine o creanta asupra unei societati aflate in insolventa. prin cumpararea creantei o alta societate se poate substitui bancii , ... (vezi toată discuția)
Compensare angajata angajata Se poate compensa o factura mai mare de 10.000 ron si mai veche de 30 de zile fara a trece prin IMI daca una dintre parti este in insolventa si compensarea a ... (vezi toată discuția)
Contestatie tabel suplimentar ssibiu ssibiu Sunt creditor garantat al unei societati si am calculat accesorii dupa intrarea debitorului in insolventa, in baza art. 41, alin. 2 din L 85/2006. Lichidatorul ... (vezi toată discuția)