avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Poate dezvoltatorul sa impuna felul in care imi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Poate dezvoltatorul sa impuna felul in care imi amenajez balconul?

Poate dezvoltatorul sa impuna felul in care imi amenajez balconul?

Buna ziua, urmeaza sa ma mut intr-un complex nou. In regulamentul de ordine interioara este specificat faptul ca locatarii nu pot modifica fatadele cladirilor decat cu acordul asociatiei se proprietari (ceea ce mi se pare normal).

Unul dintre vecinii mei a hotarat sa foloseasca un sistem pe baza de scripeti pentru a usca rufele pe balcon. Dezvoltatorul i-a impus sa il dea jos pe motivul ca afecteaza fatada blocului.

Ce temei legal are dezvoltatorul pentru o astfel de cerere si cat de departe poate sa duca? Spre exemplu, eu doresc sa imi pun ghivece de flori ce vor atarna din tavan. Am voie?

Este balconul considerat spatiu comun?

Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2021
alexandrubau, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:46, 15 Februarie 2021
Exista HCLM unde autoritatile publice locale interzic cu desavarsire modificarea aspectului exteriorului imobilelor de locuit in comun,lasarea la vedere de rufe la uscat
Exteriorul imobilului de locuit in comun este format din peretele exterior al cladirii
Daca balcoanele nu sunt inchise ,atunci partea exterioara a balcoanelor reprezinta parte comuna fatada condominiu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Au voie sa usuce rufele inafara balconului? Eugenj Eugenj Bună ziua locuiesc in sectorul trei al capitalei iar vecina mea de la etajul patru agată rufele la uscat in afara balconului si tot ce se scurge din ele este ... (vezi toată discuția)
Spatiul din balcon apartine de fatada blocului domnina.rosu domnina.rosu Buna ziua, Recent am achizitionat un apartament cu un balcon de 15mp. Dezvoltatorul tocmai ce ne-a informat ca nu avem voie sa montam aparatele de aer ... (vezi toată discuția)
Fatada a blocului - definitia si delimitarea ei Korady Korady Bunza ziua! As vrea sa ma lamuriti va rog intr-o privinta. In contractul semnat cu dezvoltatorul blocului nou in care locuiesc, se precizeaza ca locatarii nu ... (vezi toată discuția)