avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 268 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! In situatia in care se doreste dezmembrarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! In situatia in care se doreste dezmembrarea pe trei ...

Buna ziua! In situatia in care se doreste dezmembrarea pe trei loturi a unui teren aflat sub ipoteca ( aceasta fiind necesara pentru angajare la banca ), un lot pe care sunt amplasate constructii va ramane sau se doreste sa ramana ipotecat pentru a fi asigurata contravaloarea ipotecii, ne trebuie un acord bancar in care trebuie specificat acest lucru. Insa conducerea bancii nu prea detine cunostinte despre lucru. Ma puteti ajuta cu acest aspect? Multumesc
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 09:27, 17 Februarie 2021
Conform art 879 al 3 Cod Civil, ca sa dezmembrati terenul aflat sub ipoteca aveti nevoie de acordul creditorului ipotecar. In urma dezmembrarii, sarcina se va mentine pentru toate cele trei loturi rezultate. Apoi, daca banca este de acord si considera ca pentru indeplinirea obligatiei de achitare a soldului restant este suficienta mentinerea garantiei pe un singur lot, banca poate da o declaratie prin care isi exprima acordul pentru radierea ipotecii asupra celorlalte doua loturi.
Buna ziua! Multumesc pentru raspuns. Am omis sa spun, ca doua loturi vor a fi vandute, loturile ce contin doar teren arabil ca suprafata totala 1800 m.p. Spre vanzare, trebuie mentionate ambele in acordul bancii, atat dezmembrarea cat si vanzarea? Pot fi facute in acelasi timp?
Depinde cum doriti sa procedati. Dupa parcurgerea tuturor pasilor necesari dezmembrarii, fie banca da o declaratie ca este de acord cu radierea ipotecilor de pe cele doua loturi de teren arabil pur si simplu (in considerarea faptului ca valoarea lotului ramas sub iptoeca este suficient de mare pentru a garanta obligatia de restituire a creditului) dupa care vindeti cele doua loturi fara sa mai aveti nevoie de vreun acord (ele fiind libere de sarcini) fie, daca banca doreste rambursarea partiala a creditului, dupa dezmembrare obtineti un acord de la banca prin care aceasta isi da acordul cu privire la instrainare, cel mai probabil conditionat de faptul ca din pretul vanzarii cel putin o parte sa fie virata intr-un cont deschis la banca; ulterior, dupa vanzare si achitarea partiala a creditului restant banca da declaratii pentru radierea sarcinilor de pe cele doua loturi vandute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea unui teren din circuitul agricol in situatia in care drumul de servitute este tot in circuitul agricol si are un alt proprietar mareleurs09 mareleurs09 In 2009 am cumparat un teren intravilan rezultat dintr-o dezmembrare. Acest teren are destinatie agricola. Anul trecut fostul proprietar a vandut si cel de-al ... (vezi toată discuția)
Dezlipire teren intravilan Marinică Lixandru Marinică Lixandru Bună ziua! Am dezlipit un teren intravilan în 2 loturi, și notarul mi-a cerut Certificat de Urbanism pentru dezmembrare. Acum pot să mai dezlipesc lotul ... (vezi toată discuția)
S-a facut o dezmembrare gresita - ce sepoate face ? oanaportar oanaportar - 1 lot teren - vreau sa cumpar oparte din teren - pt. aceasta s-a facut o dezmembrare gresita - cum pot schimba /corecta dezmembrarea ? Se face corectare ... (vezi toată discuția)