avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot da in judecata vecinii fumatori? S-au mutat de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot da in judecata vecinii fumatori? S-au mutat de curand niste vecini care fumeaza de zici ca sunt fabrici de carbuni. Se simte mirosul inca de pe scara. Ma gandesc la vara cand o sa stam cu geamurile deschise ce miros o sa vina. Cum pot sa ii fortez

Cum pot da in judecata vecinii fumatori?
Sigur ca se poate face, insa depinde de asociatie, de vecini etc.
Se poate si actiona in judecata, cum se dorea mai sus, insa orice dauna pretinsa trebuie dovedita. Daunele asupra sanatatii trebuie dovedite.
In esenta, depinde de situatie, nu prea avem sanse sa obligam pe cineva la un an umit comportament in proprietatea sa decat daca aratam clar, cu date concrete ca ne incalca drepturile noastre.
Daca aveti astfel de date sau stiti cum sa le obtineti, ok, sanse sunt mari. Totusi, discutati cu un avocat, caci exista dificultati si ulterior obtinerii unei hotarari, anume a o pune in executare!
Dar din discutii aici nu prea aveti sa gasiti solutii concrete. Ele exista, insa costa fie timp, fie bani, fie ambele. La urma urmei, se tinde a limita drepturile altei persoane in proprietatea sa, nu este usor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai închideți geamurile sau aerisiti când nu sunt ei acasă sau nu fumează.
E treaba lor ce fac.
Sunt atâtea lucruri care fac mult mai rau: drogurile, alcoolul, jocurile de noroc din 100 in 100 de metri, fast foodul și nu mai face nimeni nicio petiție.
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2024
raluk0207, utilizator
Acum vorbim despre fumatul pasiv; si el face rau sanatatii! Uitati-va mai bine la titlul postarii, va rog!
Iar despre restul pe care le mentionati (droguri alcool, jocuri de noroc) acestea sunt alegeri ale celor care le practica. Tine de ei insisi sa faca o schimbare si sa caute ajutor!

Problema este ca nu vreau sa stau toata ziua cu geamurile inchise vara, totusi am nevoie sa si aerisesc si nu imi convine aceasta situatie pentru ca la mine intra fumul ca si cum as fuma eu in casa. Ei sunt tot timpul acasa de la pranz pana la ora 1 noaptea nu am nici o sansa sa nu fie acasa. Se fumeaza constant. Nu pot lasa 10 minute geamurile deschise.
nu cred ca va intra fumul in casa, incat sa deranjeze, adica nu e ca si cum face gratar, cred ca poate fuma pe balcon ca e al lui, mai cred ca petita aia nu va duce nicaieri.
daca ajungeti in instanta trebuie sa dovedti prejudiciul, adica ca chiar va intra, ca miroase etc. daca dovediti asta, e treaba lui daca alege sa monteze prelata sau sa fumeze in casa. Mai departe, daca ati obtine o hotarare, nu prea il prindeti sa puneti in executare. Ca si solutii, puteti discuta cu ei sau sa va puneti dvs o copertina, mai in partea de jos, e mai ieftin decat sa esuati in instanta.
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2024
gi-jane2, moderator
De fapt si in cazul jocurilor de noroc, drogurilor etc., familia si mediul celui care consuma au de suferit, deseori mult mai rau.
Ma uit la titlul postarii si vad ca userul are niste vecini noi, fumatori, ca se simte miros inca de pe scara, iar userul vrea sa ii forteze sa faca ceva pentru ca preconizeaza ca la vara ii va mirosi si mai urat. Recitind titlul, reconsider raspunsul dat. Nu, userul nu poate obtine ceva in instanta pentru miros urat si nici pentru ce preconizeaza ca se va intampla la vara.
In postare nu este vorba decat despre miros, nu fum.

In cazul dv., in functie de toata problema, puteti lua masuri diferite, fie sa va adaptati, fie nu, insa nu aveti cum interzice fumatul la om in casa. Daca insa faceti dovezi despre afectarea sanatatii pe care ati mentionat-o, atunci puteti obtine o hotarare, poate, favorabila, in functie si de ce anume solicitati.
Repet: va exista o problema si cu executarea unei astfel de eventuale hotarari.

Alte discuții în legătură

Miros tigara de la vecin Irina_sebea Irina_sebea Buna seara, Eu stau la etajul 4 si in fiecare zi simt miros de tigara in balcon sau camera. Mirosul de tigara vine de la vecinul de sub mine, care fumeaza ... (vezi toată discuția)
Fumatul la bloc Tinasb Tinasb dedesubtul ap. nostru, sint chiriasi, 4 la numar toti fumatori. Fumeaza la fiecare 30min in balcoane (deschise, 2), de unde ne intra fumul in toate ... (vezi toată discuția)
Cum pot scapa legal de un fumator? Naeadrian1 Naeadrian1 Buna ziua. Am urmatoarea situatie: Locuiesc intr-un bloc de locuinte la etajul 2 din 4. Vecina de sub mine fumeaza de rupe pe balcon. Tot fumul de ... (vezi toată discuția)