avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Cum pot folosi filmarile din curtea mea care surprind ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Cum pot folosi filmarile din curtea mea care surprind nereguli din curtea unui CENTRUL DE RECUPERARE ŞI REABILITARE NEUROPSIHIC

Ce variante legale sunt pentru folosirea/publicarea unor filmari din curtea mea, care in lipsa gardului dintre mine si un "CENTRUL DE RECUPERARE ŞI REABILITARE NEUROPSIHICĂ" , surprind si zona in care dau foc angajatii centrului deseurilor si gunoaielor ?

Varianta scurta. Acum aproximativ 11-12 ani in satul in care am o casa, m-am trezit cu centrul respectiv langa mine. A fost renovata cladirea veche a primariei si spitalul vechi si s-a deschis centrul. Nu a fost nimeni informat, nu s-a cerut parerea vecinilor (desi a mea era prima casa locuita de langa centru).
Trecand peste galagia, urletele si restul neregulilor de acolo (si nu e placut sa iesi dimineata in cure si sa ai 5-6 beneficiari la gard care abia asteapta sa te trezesti sa ceara tigari), au trecut cativa ani pana am facut o reclamatie la protectia mediului. Nu exista fosa septica, doar o groapa in pamant zidita cu boltari, bolnavi cu HIV, hepatitat, etc, fantana mea e cea mai apropiata de ei, deseurile le ardeau in curte ... Dupa controlul de la protectia mediului, consiliul judetean a alocat fonduri pentru o fosa de 8000 de litri, in conditiile in care in proiect erau prevazute 2 de 24000 de litri, si un container mare, metalic, pentru celelalte deseuri, pe langa cele menajere.
Pentru moment a fost ok, doar ca fosa respectiva nu se vitanjeaza la timp, sau aproape deloc, pe timp de vara te omoara mirosul in tot centrul. Pe langa asta dupa nenumarate discutii locale s-a inceput contruirea unui gard din scandura pe bucata de gard dintre curtea mea si curtea lor. S-a construit pe jumatate, iar restul materialelor s-au realocat catre un foisor care se pare ca era mai important. La ultima discutie cu seful de centru, mi s-a spus ca au din nou ceva contructii, si daca mai raman materiale se termina gardul, daca nu, nu ... ca "eu si asa nu merg acolo asa des".
In toti anii astia tot centrul e ingradit cu plasa de buzau ramasa de la contructii ... pe timpul verii iar s-a reluat arderea deseurilor in curte, surprinsa de camerea mea de supraveghere din curte ... la ultima evadare a unui beneficiar mi s-a cerut permisiunea sa intre la mine in curte sa caute prin anexe daca nu s-a ascuns pe acolo, ca sa vad dupa aia pe camere ca gardianul de pe tura a sarit gardul la mine in curte cu 3-4 ore inainte sa mi se ceara permisiunea .... si multe, multe altele ...
Cel mai recent răspuns: msdos85 , utilizator 10:41, 1 August 2021
Puteti sesiza primaria, prefectura, DJSP, ministerul sanatatii, in scris, cu nr. de inregistrare/ data pentru neregulile constatate.
Reveniti cu sesizare si la Garda de mediu.
O actiune in instanta (impotriva cui?!) nu vad ce sorti de instanta ar putea avea.
Impotriva DGASPC, de care apartine centrul. Totusi sunt 11-12 ani in care nu s-a facut nimic pentru izolarea/limitarea deranjului provocat vecinilor. Sa ai o casa la tara, ca si loc de refugiu si relaxare, si atatia ani sa mergi acolo si sa ai parte de urlete, galagie, beneficiari lipiti de gard cerand tigari ... nu prea mai e loc de relaxare ... Si povestea continua .... Ajung sa vand casa doar pentru ca s-a trezit cineva sa faca un centru acolo ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Centrul rezidential de recuperare si reabilitare neurologica deschis fara acordul vecinilor, si cu probleme de mediu msdos85 msdos85 Buna ziua. Problema cu care ma confrunt are legatura cu un centrul rezidential de recuperare si reabilitare neurologica . Detin o casa la tara, de aproximativ ... (vezi toată discuția)
Interzicerea accesului pe proprietate! iosifgeorge iosifgeorge Buna ziua! Soacra are teren suficient ptr a monta o schela, in spatele casei, dar când au intrat in posesia casei (au moștenit casa) , nu s-au interesat de ... (vezi toată discuția)
Un vecin nesimtit CriTin CriTin Am un nesimtit de vecin care abuzeaza de bunatatea celorlalti vecini..a facut casa la 1 m de gardul comun si si-a facut fereastra de vedere in curtea mea...a ... (vezi toată discuția)