avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul medical

in 2009 am avut 80 zile concediu medical. Pot sa-mi mai iau si in 2010 ?Cele 90 de zile(pina la comisie )sunt valabile intr-un an calendaristic?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 21:08, 3 Ianuarie 2010
parerea mea este ca nu pentru ca ar trebuie sa existe 12 luni anteriore de contributie
Ultima modificare: Duminică, 3 Ianuarie 2010
ctynn, utilizator
Daca va duceti la medic acum pentru a va acorda un certificat de concediu medical aveti nevoie de sitautia concediile medicale in ultimile 12 luni.
Baza de calcul o reprezinta veniturile realizate pe 6 luni anterioare,incluzand si perioada de concediu medical intrucat aceasta este considerata perioada asimilata in sistemul asigurarilor sociale de sanatate.

Presupunand ca ati avut concediu medical pentru incapacitate temporara de munca va transmit baza legala:
OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate

Art. 10. - (1) Baza de calcul a indemnizaţiilor prevăzute la art. 2 se determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare...
Art. 13. - (1) Durata de acordare a indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă este de cel mult 183 de zile în interval de un an, socotită din prima zi de îmbolnăvire.
(2) Începând cu a 91-a zi, concediul se poate prelungi de către medicul specialist până la 183 de zile, cu aprobarea medicului expert al asigurărilor sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plati concediu medical ioangaspar ioangaspar AM LUCRATE 6 LUNI IN CAZ DE INTERNARE MI SE PLATESTE CONCEDIU MEDICAL SI CATE LUNI PE AN AM DREPTUL (vezi toată discuția)
Concediu medical - limita maxima pe 12 luni carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! La cate zile de concediu medical are dreptul un salariat pe parcursul a 12 luni ? La 90 zile de c.m. intra in comisia medicala ? Medicul de ... (vezi toată discuția)
Numar zile de concediu medical noa noa Cate zile de concediu medical se pot acorda in decursul unui an pana la comisia de examinare? (vezi toată discuția)