avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Concediu covid
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Concediu covid

Buna seara,
Va supun atenției urmatoarea situatie:
Ma aflu in izolare din data de 16.02.2021, fiind depistat pozitiv cu covid. Am primit pe email raportul medical din care reiesea ca sunt pozitiv.
Urmare discutiei telefonice la DSP mi s-a comunicat ca raportul medical este suficient pentru a-mi fi eliberat concediu medical de medicul de familie (legislatia s-a modificat recent prin niste instrucțiuni emise de Ministerul Sănătății - nr. 87/2021).
Cu toate acestea, medicul de familie insista ca am nevoie de o decizie de izolare de la DSP si ca in lipsa acesteia nu imi va elibera concediu medical (legea nr. 136/2020).
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2021
gabi1984, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:34, 23 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveți decât să obțineți conținutul acelor instrucțiuni care desființează emiterea deciziilor de izolare și sa dovediți medicului de familie ca s-a schimbat legea. Nu am găsit acea instrucțiune și, cel puțin la începutul acestui an, era valabila procedura prin care deciziile de izolare erau emise în platforma electronica Coronaforms, de unde se informează medicii de familie. Aceste decizii de izolare erau trimise pe email și persoanelor respective.
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2021
latka, moderator
[ link extern ] /

Medicul de familie mi-a raspuns superior ca instructiunile nu pot fi superioare legii (e si jurist, se pare). Mie mi se pare absurd ca la telefon DSP-ul insista si pare ca stie despre ce vorbeste ( imi mentioneaza si o circulara transmisa medicilor de familie in acest sens, precum si faptul ca respectivul va fi sanctionat daca nu respecta indicatiile), iar medicul de familie ( din bucuresti, nu de la cuca macaii), aproape ca tipa la mine pe mail ca nu stiu legea.
Intre timp, eu am trimis mail la MS si CNAS (sper sa nu imi raspunda in 30 de zile).
Ideea e ca desi am covid pe cap, cu simptome si alte probleme, desi medicul de familie e total dezinteresat de mine, mai apare si asta. Of.
Da, e o situatie ciudata, mai ales ca deciziile de izolare se genereaza automat in platforma Coronaforms, unde are acces si medicul de familie. O poate descarca de acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul unei persoane infectate covid (confirmate cu pcr) care ... benji2018 benji2018 In cazul unei persoane infectate COVID (confirmate cu PCR) care trebuie sa se intoarca la serviciu dupa cele 14 zile, tinand seama ca prevederile legale se ... (vezi toată discuția)
Testul pozitiv din timpul izolării la domiciliu după 9 zile ... dritaS dritaS Testul pozitiv din timpul izolării la domiciliu după 9 zile prelungește izolarea la domiciliu încă 14 zile de la data testării?Va rog ! Care este ... (vezi toată discuția)