Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Recalificările fiscale - riscuri pentru companii. Lectori: EY România. Marți, 19 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzufruct viager Buna ziua Ma puteti ajuta cu un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzufruct viager Buna ziua Ma puteti ajuta cu un raspuns ? (nu ...

Uzufruct viager
Buna ziua
Ma puteti ajuta cu un raspuns ? (nu ma pricep mai deloc cu termenii juridici )
Din prima casatrie, a rezultat un copil.
Sunt proprietarul unui imobil.
Intrebarea mea este; daca fac uzufruct viager pentru actuala sotie , copilul meu ma va mai mosteni ?
Cu actuala sotie snt de 10 ani casatorit si doresc ca sa nu poata fi data afara din imobil cat timp traieste. Daca eu voi deceda, copilul meu ma mai poate mosteni, sau nu ? ( dupa moartea actualei sotii , sau imediat dupa deces?)
Stiu ca in mod normal, actualei sotii ii va reveni 1./4 din patrimoniul meu. si copilului3/4. Poate copilul sa atace uzufructul?
Multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:23, 23 Februarie 2021
Lasati prin testament nuda proprietate copilului si drept de uzufruct sotiei. Dupa decesul dvs, doamna va ramane in casa si dupa decesul ei, imibilul va fi in totalitate al copilului.
Multumesc frumos. In cazul in care sotia are drept de uzufruct si copilul meu nu ar detine acest testament, pierde dreptul a ma mosteni?? Si daca sotia are si ea un copil, in lipsa testamentului de care ati amintit, ar mosteni copilul dansei ???
Multumesc frumos pt raspuns!

copilul va mosteneste oricum. Fara testament, el mosteneste 3/4 si sotia 1/4
copilul nevestei o va mosteni pe aceasta cand va veni vremea, daca va avea ce.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate dezmoșteni copilul din prima căsătorie? rezolvă o convenție matrimonială această problemă? dodorel62 dodorel62 Buna seara . Am un coleg care are urmatoarea problema Este casatorit legitim cu o doamna , iar inainte de aceasta a fost casatorit si in urma partajului a ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare vyo vyo Buna ziua! As dori sa stiu care este cea mai buna solutie in urmatorul caz. Sunt recăsătorita de aprox un an. Eu si sotul meu dorim sa cumpărăm o ... (vezi toată discuția)
Concubinaj-mostenire elena si ion sunt casatoriti, au doi copii ... Para81 Para81 Concubinaj-mostenire Elena si Ion sunt casatoriti, au doi copii Irina si Paul. Din diferite motive se despart dar nu divorteaza! Ion traieste de cca. 20 de ... (vezi toată discuția)