avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate circula cu o masina, pana se face succesiunea?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate circula cu o masina, pana se face succesiunea?

Buna seara, am o mica nelamurire la care poate ma puteti ajuta. Masina este inscrisa pe numele concubinului mamei care a decedat. In acte el este proprietar. Parintii lui nu mai sunt si singura mostenitoare de drept este sora acetuia. Mama conduce inca masina luata impreuna , dar pe acte este numele decedatului. Masina a fost raportata recent la politie, de catre sora decedatului, ca sa nu o mai foloseasca mama(concubina decedatului). Inca nu s-a facut succesiunea si momentan nu se poate stii daca mai pot fii alti beneficiari la avere. Sora decedatului nu doreste ca mama(concubina decedatului) sa primeasca nimic din averea lui asa ca incearca sa o dea in judata cat mai rpd. Daca masina a fost raportata la politie cumva mama poate circula legal cu masina? Ce lege interzice folosirea masinii? Daca mama ii v-a da masina ei atunci poate sa faca si mama acelasi lucru( sa sune la politie si sa zica cum ca masina nu poate fii folosita).
Masina este inmatriculata, asiguarata si are impozitul platit.

Multumesc mult!

Cel mai recent răspuns: Adrian Vas , utilizator 11:41, 27 Februarie 2021
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pana cumnata devine proprietar, mama poate circula cu masina.
Daca poate dovedi ca sunt si banii ei in masina aia, poate sa ii ceara de la sora decedatului.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2021
gi-jane2, moderator
@gi-jane2 Asa e, concubina poate circula cu autoturismul, dar....Pana la o solutie definitiva a instantei, lucrurile nu-s tocmai simple! Acum masina are o valoare, maine are alta, in mod cert mai mica. Una din parti, sau ambele, pot cere expertizarea autoturismului pt. a i se stabili valoarea acum. Multe depind de dibacia avocatului surorii defunctului, nu stim ce cereri va introduce si nu stim nici in ce toane va fi judele de la fond!
va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperarea de cheltuiele de judecata Giuliano Piccoli Giuliano Piccoli Am o sentitnta de la tribunal in care, dupa o proces, fosta concubina mea are datoria sa m-a despagubesca de 4000 de ron de cheltuiele. Domnisoara a raspuns ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am si eu nevoie de o lamurire va rog frumos!ce inseamna ... Zania Zania Buna ziua am si eu nevoie de o lamurire va rog frumos!ce inseamna strain de succesiune (vezi toată discuția)