avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt la prima abatere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt la prima abatere

Pentru efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos( furt de bani de pe cardul altei persoane fara consimțământul acesteia in valoare de 1000 lei), persoana de 18 de ani care a comis fapta poate avea dosar penal, poate sa faca inchisoare? Ce se intampla cu ea daca in urma anchetei este gasita vinovata de cel care a depus plangerea. Tin sa mentionez ca urmeaza sa ajunga la tribunal. Este la prima abatere aceasta persoana. Va primii ceva pedepse aceasta persoana daca este la prima abatere?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:06, 24 Februarie 2021
Atat timp cat o persoana comite o infractiune, mai ales pentru ca a devenit majora raspunde penal. Se va avea in vedere lipsa antecedentelor penale, in momentul in care se va da o solutie, insa pedeapsa depinde si de pozitia procesuala a inculpatului. Daca recunoaste fapta limitele de pedeapsa se reduc cu o treime in cazul pedepsei inchisorii. exista posibilitatea unei pedepse cu suspendar sub supraveghere , insa depinde si de modul in care se facwe apararea. este bine sa aveti un avocat care sa-l reprezinte.
Poate incerca sa se impace cu persoana vatamata si sa ii plateasca prejudiciul.
Fiind infractiune va fi condamnat penal.
Sa incerce sa aiba avocat ca sa nu isi riste libertatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se întâmplă? Mihai2024 Mihai2024 Pentru efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos( furt de bani de pe cardul altei persoane fara consimțământul acesteia in valoare de 1000 ... (vezi toată discuția)
Furt la prima abatere Mihai2024 Mihai2024 Pentru efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos( furt de bani de pe cardul altei persoane fara consimțământul acesteia in valoare de 1000 ... (vezi toată discuția)
Pentru efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos( ... Mihai2024 Mihai2024 Pentru efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos( furt de bani de pe cardul altei persoane fara consimțământul acesteia in valoare de 1000 ... (vezi toată discuția)