avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce se întâmplă?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce se întâmplă?

Pentru efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos( furt de bani de pe cardul altei persoane fara consimțământul acesteia in valoare de 1000 lei), persoana de 18 de ani care a comis fapta poate avea dosar penal, poate sa faca inchisoare? Ce se intampla cu ea daca in urma anchetei este gasita vinovata de cel care a depus plangerea. Tin sa mentionez ca urmeaza sa ajunga la tribunal. Este la prima abatere aceasta persoana. Va primii ceva pedepse aceasta persoana daca este la prima abatere?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 19:11, 26 Februarie 2021
In primul rand, persoana va fi cercetata in cursul urmaririi penale care se va finaliza cu o solutie de clasare, de renuntare la urmarire sau Rechizitoriu pentru trimiterea in judecata a inculpatului.
In cursul judecatii, pe baza probelor administrate in cursul urmaririi penale si a celor care au fost administrate in fata instantei, judecatorul va decide condamnarea sau nu a inculpatului.
Avand in vedere ca este la prima abatere, numai procurorul va decide in faza urmaririi penale sau judecatorul in faza cercetarii judecatoresti, daca aceasta circumstanta atenuanta - lipsa antecedentelor penale - pot conduce la o condamnare sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt la prima abatere Mihai2024 Mihai2024 Pentru efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos( furt de bani de pe cardul altei persoane fara consimțământul acesteia in valoare de 1000 ... (vezi toată discuția)
Condamnare? tayson tayson complicitate la furt calificat.fara cazier,fara antecedente,abia pasit pragul majoratului.care este potrivit codului penal,pedeapsa minima-maxima?se poate ... (vezi toată discuția)
Complicitate la furt calificat dinu 80catalina dinu 80catalina un prieten a fost implicat intr-un furt din auto pe timp de noapte in calitate de complice acum 10luni, impreuna cu un prieten .de buni ce au fost i-a prins ... (vezi toată discuția)