avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua mă confrunt cu o problemă legată de un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua mă confrunt cu o problemă legată de un contract ...

Bună ziua mă confrunt cu o problemă legată de un contract de inchiriere.Am inchiriat un apartament iar chiriașii nemaiplatind chiria de două luni,am decis să îi evacuăm. Am plătit la avocat,executor iar sentinta care a venit acum două zile ....se execută silit pentru neplata chiriei dar nu se pot evacua până în 5 iunie,când expiră contractul. Vă rog să îmi spuneți,dacă se face apel,asa cum spune avocatul,sunt șanse să plece mai repede,în ideea că au distrus locuința,?Bineînțeles că apelul implica alte cheltuieli,sau să așteptăm lume iunie?Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:23, 25 Februarie 2021
atunci e ciudata hotararea judecatorului, puteti apela hotararea, insa cereti si opinia altui avocat.
Domnule avocat Niculescu,argumentul folosit de d-na judecator a fost că 'contractul inceteaza in 5 iunie si'conform art.1809 CCiv.nu se poate evacua
art1800
Dacă locatarul modifică bunul ori îi schimbă destinația sau dacă îl întrebuințează astfel încât îl prejudiciază pe locator, acesta din urmă poate cere daune-interese și, după caz, rezilierea contractului.

conteaza mult ce e in dosar, ce ati cerut, in ce baza etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de evacuare corstef corstef Buna ziua Pentru neplata chiriei pe mai multe luni am cerut instantei o somatie de plata. Acum, pentru neplata chiriei pot cere si evacuarea chiriasului ... (vezi toată discuția)
Evacuarea dintr-un apartartament ContSters241723 ContSters241723 Buna ziua !Am cumparat un apartart la licitatie am platit toate taxele la stat impozit pentru apart etc am intabulat apartamentul am actele dar eu nu iam ... (vezi toată discuția)
Chirias firma - rau platnic! emilia1977 emilia1977 Avem un chirias FIRMA cu problema la plata si dorim sa ne ajutati cu o opinia dvs in acest sens. Relatare caz: Abia a achitat chiria pe noiembrie total, si ... (vezi toată discuția)