avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Situatie neplata de catre un colaborator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Situatie neplata de catre un colaborator

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie: sunt fotograf, in 2019 am inceput o colaborare pe foto de produs cu niste cunostinte care lansau un brand nou de bratari. Am facturat si am fost platita conform intelegerii, insa nu a existat un contract. Initial pentru ca formele legale ptr brandul nou nu existau si plata s-a facut dintr-o alta firma, apoi pentru ca am intrat intr-un flux de lucru am mai pomenit de contract o data, am fost dusa cu vorba, facturile si platile s-au efectuat conform intelegerii, motiv pentru care nu am mai insistat. Cum spuneam, ne si cunosteam destul de bine.
A venit pandemia, vanzarile au scazut, am avut o discutie amicala in care m-au rugat sa ii ajut in continuare cu fotografiile si ca voi fi platita cand se redreseaza un pic cu banii. Zis si facut, in iulie ne-am inteles si am emis o factura pe o suma considerabila intrucat se adunasera ceva produse fotografiate, din nou cu rugamintea sa mi-o plateasca esalonat. Am fost de acord si cu asta, avand in vedere situatia in care am fost pana acum, considerand ca trebuie sa fim intelegatori si sa ne sprijinim unii pe ceilalti. Au inceput sa intre platile pentru factura respectiva, o suma intr-o luna, in alta luna alta plata la fel, apoi pauza, alta plata si tot asa. Ultima fiind in octombrie. Intre timp am continuat colaborarea, insa desi nu ma platise, respectivul “colaborator” incepuse sa invoce tot felul de motive de nemultumire (ca nu are suficiente poze de content, ca nu ii pozez in timpul in care vrea el etc), motiv pentru care am si incheiat colaborarea. Acum nu mai vrea sa imi plateasca restul facturii, nu mai zic de restul produselor pe care le-am fotografiat si nu am apucat sa le facturez.
As vrea sa stiu daca exista ceva ce pot face avand in vedere ca nu exista un contract scris, decat niste facturi emise si achitate pe serviciile furnizate, iar ultima platita partial.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana G PFA , utilizator 08:38, 25 Februarie 2021
factura tine loc de contract, dati-i in judecata pt restul banilor.
Notificati-i intai.
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2021
gi-jane2, moderator
Multumesc frumos, asta nu eram sigura. Daca am o baza legala pentru a-i putea da in judecata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt fotograf si am colaborat cu cineva pe fotografie ee produs terosdan terosdan Buna ziua, Sunt fotograf si am colaborat cu cineva pe fotografie de produs(pantofi). Am eliberat factura pe servicii foto (pe numarul de perechi). Problema ... (vezi toată discuția)
Refuz plata factura in lipsa comenzii barry_w barry_w O firma F1 a executat niste produse in baza unei intelegeri verbale intre patronii celor 2 firme. Firma F2 a primit produsele si le-a vandut firmei F3. Firma ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare cu coca cola andyc76 andyc76 Buna ziua. Detin , in chirie,un spatiu comercial stradal in Bucuresti.Pana anul trecut in octombrie acest spatiu era acoperit cu o prelata cu brandul pepsi ... (vezi toată discuția)