avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Sunt fotograf si am colaborat cu cineva pe fotografie ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Sunt fotograf si am colaborat cu cineva pe fotografie ee produs

Buna ziua,

Sunt fotograf si am colaborat cu cineva pe fotografie de produs(pantofi). Am eliberat factura pe servicii foto (pe numarul de perechi). Problema este ca acest colaborator nu mai plateste ultima factura. A incheiat colaborarea cu mine printr-un mesaj(asta nu ar fi o problema - asta este, dar nu isi onoreaza ultima plata) Tin sa mentionez ca nu s-a incheiat un contract ci pur si simplu dupa fotografiere ii emiteam factura.

Drepturile de autor ale cui sunt daca acesta a platit fotografierea ?

O zi buna
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 2 Iunie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 07:19, 3 Iunie 2025
Pentru plata facturii va puteți adresa instanței de judecata.
Fotograful deține dreptul de autor asupra fotografie, chiar dacă bunul fotografiat aparține altcuiva, atâta timp cât nu există un contract care să prevadă altfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie neplata de catre un colaborator Ana G PFA Ana G PFA Buna ziua, Am urmatoarea situatie: sunt fotograf, in 2019 am inceput o colaborare pe foto de produs cu niste cunostinte care lansau un brand nou de bratari. ... (vezi toată discuția)
Legea privind protectia consumatorului utilizator-1 utilizator-1 buna ziua, am cumparat un produs de incaltaminte care dupa numai o zi de folosire a prezentat deteriorari pe talpa, produsul se doreste de calitate, pretul ... (vezi toată discuția)
Protectia consumatorului goggy goggy Va rog sa ma ajutati cu o nelamurire. Am cumparat ieri o pereche de pantofi de la un magazin din Bucuresti. Vroiam sa ofer drept cadou acesti pantofi. Din ... (vezi toată discuția)