avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere

Bună ziua! Fiul meu major, aflat în continuarea studiilor, a solicitat sa-i plătesc o pensie de întreținere. Eu am un venit net de 5000 lei. Având în vedere ca o am și pe mama în îngrijire, sens în care am încheiat un act notarial prin care ma oblig s-o ajut lunar cu suma de 2000 lei, și ca legea prevede ca nu pot plăti mai mult de jumătate din venitul net, înseamnă că eu voi fi obligat sa-i dau fiului meu major doar 500 lei lunar? Va tine cont instanta de actul notarial pe care l-am încheiat cu mama mea?
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2021
toteueu, utilizator
Cel mai recent răspuns: toteueu , utilizator 09:12, 26 Februarie 2021
Daca nu ati adus-o pe mama in discutie la font, nu o puteti aduce in apel. Dvs atacati solutia ca nelegala, netemeinica, ori nu puteti aduce o cerere si o proba noua in apel.
Dar totuși este vorba despre o situație noua, pe care nu am putut s o prevăd.
Decizia 9/2020 a ICCJ spune ca se pot administra și probe noi
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2021
toteueu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intretinere student ContSters21716 ContSters21716 sunt un tata divortat care a primit spre crestere si educare pe cei doi copii minori in urma divortului. Baiatul cel mare a terminat liceul la varsta de 19 ani ... (vezi toată discuția)
Cine stabileste moneda pensiei alimentare (lei, euro) Ellyn Ellyn Buna ziua! Ajutati-ma va rog,nu stiu ce sa fac!!! Am 3 copii,2 in Italia si 1 in Romania,lucrez in Italia,am 2000 euro net,copilul din Romania m-a dat in ... (vezi toată discuția)
Întrebări pensie de întreținere bijou8 bijou8 Buna ziua, Am urmatoarele intrebari legate de plata pensiei alimentare: 1.Daca tatal nu are serviciu este obligat la plata unei pensii de 1/4 din salariul ... (vezi toată discuția)