avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Ce reprezinta avansul de 15% din valoarea de executie ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Ce reprezinta avansul de 15% din valoarea de executie a unei ...

Ce reprezinta avansul de 15% din valoarea de executie a unei constructii?
In urma unor grave greseli de executie am hotarat sa inchei relatiile de colaborare cu un constructor dupa executia primei faze (elevatia).
In contract plata a fost esalonata in patru transe: o prima transa de 15% avans la inceputul lucrarilor iar restrul impartita aproximativ egal in trei transe la sfarsitul celor trei etape (elevatie, zidarie si acoperis). Au fost achitati cei 15%, prima transa si un avans pentru faza a doua care nu a mai fost inceputa.
Intrebare: ce se intampla cu cei 15% avans? Constructorul nu vrea sa ii restituie.
Ce reprezinta ei de fapt? Exista vreo norma care sa reglementeze cuantumul si cum se scade acest avans din valoarea lucrarilor?
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2021
vasea_13, utilizator
Va recomand sa apelati la serviciile unui avocat care, in urma studierii clauzelor contractului, va alege cea mai buna varianta pentru apararea intereselor dv.
Buna ziua,

In functie de clauzele contractuale, acest avans poate fi restituit, sau nu.

Clauzele contractuale trebuie interpretate in sensul de a produce un efect juridic.

Daca,insa, dintr-o clauza contractuala, rezulta ca avansul remis trebuie restiuit, in prealabil litigului, inaintati o notificare, transmisa prin avocat.

In acea notificare, mentionati termenul pe care il acordati, in vederea restituirii avansului.

In ipoteza in care va adresati instantei de judecata, puteti solicita cheltuieli de judecata, anume onorariu de avocat, taxa judiciara de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de antrepriză cu grave erori de execuție: cum pot constrânge constructorul să-mi restituie sumele care nu i se cuvin? vasea_13 vasea_13 Buna ziua! Va rog sa-mi dati un sfat la problema pe care o expun: In ianuarie am incheiat un contract cu o firma in vederea construirii unei case la rosu. ... (vezi toată discuția)
Anulare promisiune de vanzare-cumparare Petre Mas Petre Mas In Noiembrie 2019 am facut un contract de cumparare a unei case, in calitate de cumparator. Obligatiile mele sunt de a plati 2 transe de avans: una la semnare ... (vezi toată discuția)
Lucrare facuta de mantuiala . FREDU FIN FREDU FIN Niste apropiati au apelat la o firma de constructii pentru a reabilita o casa la tara, au platit un arvon-avans si apoi toata suma si exista contract + ... (vezi toată discuția)