avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Oug 132/2020_Neplata indemnizației de 75%
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Oug 132/2020_Neplata indemnizației de 75%

Conform ordonanței 132/2020,din ce am înțeles, pt o firma care și-a redus la jumătate programul de munca, indemnizația de 75% este suportata de către angajator, urmând sa o recupereze de la stat în luna următoare pt cea în curs, în baza unor acte ce trebuie depuse la Ajofm. Întrebarea mea este: dacă angajații primesc salariul în doua tranșe(avans și lichidare), avansul pe 27 și lichidarea pe 12, are dreptul angajatorul sa diminueze cuantumul drepturilor salariale pe motiv ca încă nu a primit banii de la stat? În sensul ca el plătește doar partea lui pt orele efectiv lucrate și restul de 75% din cealaltă jumătate de salariu dacă primește banii de la stat, o să-i primim, dacă nu.. nu, ca el nu are bani sa ne plătească. Exista vreo lege care să-l acopere în acest sens?
Cel mai recent răspuns: Alys88 , utilizator 12:21, 28 Februarie 2021
Angajatorul nu are dreptul sa diminueze cuantumul drepturilor salariale pe motiv ca încă nu a primit banii de la stat.
Ce am putea face noi angajații atunci în acest sens ca el sa fie tras la răspundere, având în vedere faptul ca el chiar a virat doar o parte din avans?
Puteti :
- sesiza ITM-ul;
- promova o actiune in instanta ;
- apela la mediere;
sau
- apela la un consultantul extern specializat în legislația muncii pentru solutionarea pe cale amiabilă, prin procedura concilierii,a conflictului de munca.
Mulțumesc frumos pt răspunsuri. Sănătate multă

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la concediu si plata concediului viorelh viorelh Fiind prins cu munca , probleme de servici foarte importante , am decis sa renunt la concediu de odihna si sa lucrez in continuare. Teoretic voi lua si banii ... (vezi toată discuția)
Poate angajatorul sa iti retina bani din salariul de pe luna precedenta pe motivul ca ti-ar fi dat un avans cu o luna inainte? unangajat unangajat Poate angajatorul sa iti retina bani din salariul de pe luna precedenta pe motivul ca ti-ar fi dat un avans cu o luna intainte, desi nu ti-a spus nimic despre ... (vezi toată discuția)
Lichidarea drepturilor salariale mariana1956h mariana1956h Dupa cum prevede Codul Muncii, in cazul in care un salariat se pensioneaza(cazul meu e pensionare pe caz de boala), cand se face lichidarea drepturilor ... (vezi toată discuția)