avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatie proces verbal - oprire neregulamentare (in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatie proces verbal - oprire neregulamentare (in lipsa)

Am editat mesajul cu informatii mai concrete:

Buna ziua, doresc sa contest pv pentru oprire neregulamentara dar nu am mai facut niciodata asta si imi este destul de greu.
- Prima problema este ca nu inteleg din pv numele agentului ca sa il pot trece in plagere.
- nu stiu sigur pe ce articole sa ma bazez, eu vreau sa le demonstrez ca zona in care am parcat nu se mai poate numi parte carosabila, in pv scrie ca masina nu este paralela si langa bordura.
- zona in care am parcat este in fata primei intrarari in campus in regie, intrare care nu mai este utilizabila, si toata lumea parchiaza acolo, si doresc sa le demonstrez ca pe acolo nu se mai circula deci nu se mai poate numi parte carosabila, si in fond daca se mai utiliza acea poarta (care este inchisa), trebuia sa aiba pe ea semnul cu "Nu parcati!", dar pe ea se pun afise cand sa nu parchezi, ca se deschide poarta.
- pe plangere sau cumva atasat a-si vrea sa le desenez o schita cu zona, cum a-si putea sa fac lucrul acesta.
- iar ca proba vreau sa depun o poza cu zona respectiva si cu poarta si sa le explic in instanta.

PS:
- PV mi-a venit prin posta, recomandat, pe 24.12.2009, deci trebuie in 1-2 zile maxim sa depun contestatia. Se ia in considerare data postei, sau ce anume?
- doresc sa le cer anularea pv, anularea amenzii, si despagubiri materiale (factura de la ridicari auto).

Ce sfaturi imi puteti da?
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 4 Ianuarie 2010
lucaci.gabriel, utilizator
Cel mai recent răspuns: stefan_dumitru_m , utilizator 14:49, 5 Ianuarie 2010
probele le puteti atasa fie odata cu contestatia fie la termenul de probe
ma poate ajuta cineva?

multumesc!
salut...
1---impotriva procesului verbal de constatare a contraventiei poti depune contestatie in termen de 15 zile de la data in care ai luat cunostinta de acest fapt..in cazul tau 24 decembrie--->15 zile. modele de plangeri gasesti pe net, adapteaza-le la cazul tau, intemeiaza-ti plangerea pe prevederile pe OG 2/2001...studiaza putin acest act normativ si cu siguranta vei gasi ceva...plangerea, neaparat semnata si datata, o poti trimite si prin posta, cu confirmare de primire, pe adresa judecatoriei in raza careia a fost constatata contraventia, scutind astfel un drum si statul pe la usi..vei primi acasa o citatie in care vei cunoaste primul termen...drumul e de durata...dar spre binele tau, vei avea ocazia sa te informezi si sa faci demersurile ulterioare, pentru o eventuala reusita :P ..nedeschifrarea numelui politaiului prea putin conteaza, (poate fi cumva un motiv de nulitate relativa cred) important e sa nu uiti sa treci seria si numarul PV atacat...in rest..succes...

2---in alta ordine de idei, analizeaza putin si situatia privita mai la "rece"...ca "toata lumea parcheaza acolo" si faptul ca tu consideri zona respectiva nepotrivita circulatiei rutiere..sunt pana la urma-urmei opiniile tale personale..si nu te indreptatesc sa actionezi intr-un mod neagreat de normele legale..nu vreau sa incep cu morala, doar poate un mic semn de intrebare se merita a fi ridicat....

oricum, accesul la justitie este neingradit, daca te hotarasti, sper ca primele fraze iti vor fi de un real ajutor, bafta:D
stefan_dumitru_m, utilizator
Mai am si eu o intrebare, am inteles ca la contestatii dupa terminarea judecatei, daca vei pierde este posibil sa platesti ceva penalitati. Cum pot sa aflu chestia asta?

PS: un prieten a platit de 10 ori amenda
lucaci.gabriel, utilizator
:)) :hammer: cel mult instanta iti poate respinge plangerea, nicidecum nu ti-o va inzeci ...astea sunt povesti..mai mult decat atat, actiunea plangerii impotriva unui proces verbal de constatare a contraventiei este scutita de orice fel de taxe..aaa..inca ceva..daca initial aveai posibilitatea achitarii in 48 de ore a jumatate din cuantumul amenzii, dupa respingerea plangerii de catre instanta, aceasta optiune dispare, fiind nevoit sa achiti amenda in suma ei totala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda circulatie cu skateboard-ul Vilb Vilb Fiul meu are 18 ani, a fost amendat cu 200 lei pt ca circula fara viteza cu skateboardul pe marginea stradzii, pe unde sunt parcate masinilie. In fata lui erau ... (vezi toată discuția)
Parcare spic radusb radusb Pe 17 mai 2010 mi-a fost ridicata masina de pe Mihai Bravu (Bucuresti), din zona gurii de metrou Iancului, cea dinspre Dimitrov (intre Dimitrov si Pache ... (vezi toată discuția)
Am contestat pv, permisul este inca la ijp. am contestat procesul ... ion + ion + Am contestat PV, permisul este inca la IJP. Am contestat procesul verbal de constatare a contraventiei si nu stiu cand recuperez permisul de conducere. La 14 ... (vezi toată discuția)