avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Constructie pe \"intravilan padure\" si mutare in ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Constructie pe "intravilan padure" si mutare in "curte constructii"

Salutare!
Nu mai stiu exact care sunt legile in domeniu, si stiu ca se schimba destul de des, asa ca cer parerea voastra in legatura cu urmatoarea problema:
Sunt interesat sa achizitionez un teren pe care sa imi ridic o casa de vacanta, si in prezent am doua variante, una mai proasta ca alta.
Prima varianta este un teren de aproximativ 800 metri patrati in categoria "intravilan padure", cu utilitatile la marginea acestuia, fiind chiar langa DN. Stiu ca pentru a face case cu fundatie terenul trebuie sa fie in categoria "curte-constructii", insa din cate am inteles este posibil sa ridici si "casa pe piloni", care merge si fara categoria CC. Este adevarata aceasta informatie? Daca da, care ar fi limitarile casei? Se poate racorda la utilitati?(citisem undeva ca suprafata construita nu trebuie sa depaseasca 5% din totalul terenului, ceea ce mi se pare absurd)
Cea de-a doua varianta este asemanatoare, un teren de 500m care este in categoria "faneata". Este vreo diferenta fata de cel "padure"?
Ma intereseaza in principal ce fel de "case pe piloni" se pot ridica pe aceste categorii de terenuri (niste exemple/link-uri ar fi apreciate) si mai ales cat de greu ar fi sa muti fiecare categorie de teren (intravilan padure/faneata) in categoria intravilan curte-constructii. Cat de multa birocratie exista si de cate avize ai nevoie, inclusiv costuri.

Va multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: Tinyhubs , utilizator 23:23, 11 Iunie 2021
buna seara, puteti sa ne contactati pe Tinyhubs.com Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare categorie de folosinta teren intravilan pasune in curti contructii SaraDenisa SaraDenisa Buna seara. Detin un teren intravilan care are trecut in cartea funciara la categoria de folosinta ; pasune. As dori sa schimb categoria de folosinta in curti ... (vezi toată discuția)
Teren neintabulat (fâneață) trecut după aceea curți/construcții ... johnnny johnnny Vă salut,detin un teren intravilan categorie fâneață care până acum nu a mai fost intabulat. Cu ocazia cadastrării si înscrierii in Cartea Funciară ... (vezi toată discuția)
Constructie de casa pe teren intravilan, categoria faneata stefanalex stefanalex Am cumparat in 2012 un teren de 1604 mp. Acesta figureaza in acte ca teren intravilan categoria faneata. El nu a fost folosit niciodata ca faneata ci ca teren ... (vezi toată discuția)