avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce pedeapsã rişti pentru tentativã de fals în ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce pedeapsã rişti pentru tentativã de fals în acte, fals ...

Ce pedeapsã rişti pentru tentativã de fals în acte, fals sub semnãturã privatã în cazul unei adeverințe de venit pentru un presupus credit la bancã?
Cod penal
art. 322 Falsul în înscrisuri sub semnătură privată
(1) Falsificarea unui înscris sub semnătură privată prin vreunul dintre modurile prevăzute în art. 320 sau art. 321, dacă făptuitorul folosește înscrisul falsificat ori îl încredințează altei persoane spre folosire, în vederea producerii unei consecințe juridice, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Tentativa se pedepsește.

art.33 Pedepsirea tentativei
(1) Tentativa se pedepsește numai când legea prevede în mod expres aceasta.
(2) Tentativa se sancționează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru infracțiunea consumată, ale cărei limite se reduc la jumătate. Când pentru infracțiunea consumată legea prevede pedeapsa detențiunii pe viață, iar instanța s-ar orienta spre aceasta, tentativa se sancționează cu pedeapsa închisorii de la 10 la 20 de ani.
Se mai retine si inselaciunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Emitere facturi false Andreea2577 Andreea2577 Buna, imi puteti spune care e pedeapsa pentru emitere de facturi false? Cumulat nu depasesc 3000 lei. Multumesc. (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie Gby_12 Gby_12 Buna ziua ! Care este termenul de prescriptie a raspunderii penale pentru fals sub semnatura privata facut in 2006 si folosit si intr-un proces in acel ... (vezi toată discuția)
Legea penala mai favorabila art5 codul penal czs czs Buna ziua Doresc un raspuns la urmatorea speta: -pentru fapte petrecute in cursul anului 2011,si aflate inca in stadiul de Cercetare Penala se aplica legea ... (vezi toată discuția)