avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Salariile compensatorii intra in calculul pensiei?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Salariile compensatorii intra in calculul pensiei?

Bună ziua,
Am următoarea situație: în martie 2012 am fost concediată din motive neimputabile mie (reducere posturi) și am primit 6 salarii brute compensatorii.
Acum vreau să-mi depun dosar pentru pensie anticipată parțială și intrebarea este dacă acea sumă va fi luată in calculul pensiei și cum pot dovedi primirea acelei sume. Trebuie să solicit adeverință de la angajator?
Menționez că în adeverința eliberată nu se regasesc acele salarii, platite intr-o singură tranșă in luna următoare concedierii.
Mulțumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Martie 2021
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:07, 12 Martie 2021
Intra in calculul punctului de pensie numai daca pentru aceasta suma s-a retinut si virat contributia pentru pensie (CAS)
Mulțumesc pentru răspuns!
Precizez că au fost salarii brute, din care s-au reținut și virat contribuții și impozit, eu încasând suma netă.
Întrebarea este dacă solicit adeverință pentru suma respectivă din moment ce nu se regăsește nici intr-un înscris primit de la angajator.
Mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 4 Martie 2021
corneliadarie, utilizator
Ati verificat pe stagiul de cotizare de la Casa de pensii?
Puteti sa va faceti cont pe site la casa de pensii si sa descarcati toate veniturile declarate de angajatorii dvs. incepand cu 01.04.2001.
Salariile compensatorii intra in calculul pensiei daca s-a retinut si platit CAS din ele.
Mulțumesc pentru răspuns!
Da, am avut intenția să-mi fac cont dar faptul că trebuie să mergi personal la Casa de pensii cu cerere si documente m-a determinat să renunț. Îți faci cont on-line tocmai pentru a evita să te duci personal la ei.
Casa de pensii eliberează la cerere adeverință cu stagiul de cotizare ? Este necesară această adeverință la dosar?
Ultima modificare: Duminică, 7 Martie 2021
corneliadarie, utilizator

Alte discuții în legătură

Date lipsĂ vechime În baza electronicĂ gnstanescu gnstanescu Bună ziua și la mulți ani pe 2022! Am o problemă: deși mi-am făcut cont de autentificare pe site-ul CNPP.RO, în contul meu nu apare înregistrat nimic ... (vezi toată discuția)
Stagiu cotizare pensie de stat sorineldobre sorineldobre am obtinut de CNPP stagiile de cotizare si punctajele realizate pt. perioada 2002-2012 . imi puteti spune de unde pot obtine acelasi lucru pt. perioada 09. ... (vezi toată discuția)
Model adeverinta recalculare pensie Ank27 Ank27 Buna dimineata!Am un salariat angajat pe durata nedeteminata care a iesit la pensie anul trecut si acum intentioneaza sa isi recalculeze pensia.Mi-a solicitat ... (vezi toată discuția)