avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stagiu cotizare pensie de stat
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stagiu cotizare pensie de stat

am obtinut de CNPP stagiile de cotizare si punctajele realizate pt. perioada 2002-2012 . imi puteti spune de unde pot obtine acelasi lucru pt. perioada 09. sept. 1985 (de cand lucrez) pana in 2001 inclusiv ? multumesc !
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:50, 27 Noiembrie 2013
In perioada de care amintiti existau carnete de munca. Datele in baza carora se calculeaza punctajul mediu anual, ar trebui sa se regaseasca in acest carnet de munca.
Daca nu aveti trecute toate castigurile si sporurile, eventual grupa de munca, in carnetul de munca, solicitati adeverinte de la firmele unde ati lucrat.
Daca firmele respective nu mai exista, puteti solicita date de la arhivele nationale judetene, din judetul unde erau inregistrate firmele respective.
La calcularea pensiei, casele judetene de pensii solicita ca dosarul de pensionare sa contina carnetul de munca in original (nu stagii de cotizare si punctaje comunicate de CNPP) si adeverinte.
aha , thanks . totusi eram curios , cred ca stagiiile si punctajul trimis de CNPP se pupa cu ce socotesc casele de pensii cand imi calculeaza pensia nu ? nu-i aceeasi gradina ? sau suntem in Romania ?
1. Aceeasi Casa de Pensii care v-a eliberat adeverinta cu stagiul de cotizare de la 01.04.2001 si pana in prezent este aceea care va calculeaza si pensia in baza evidentelor dupa care v-a eliberat adeverinta.

2. Asadar este aceeasi gradina, cum ii spuneti dvs.

3. Pentru perioada de pana la 01.04.2001 aveti carnetul de munca sau adeverinte de vechime eliberate de angajatorii respectivi.
cu respect d-l Tudor . in cartea de munca nu e si calculul punctajului . de curiozitate am calculat cu datele din CM in programul acela de calcul al punctajului si pt. aceeasi ani mi-a dat mult mai putin fata de CNPP. asa ca la ce ma ajuta CM si adeverintele ? as vrea sa stiu ce punctaj am pe perioada anterioara 2002 . credeti ca e posibil ? dar ulterior 2012 cand CNPP zice ca nu are fonduri sa respecte legea adica sa ne informeze GRATIS la 2 ani o data ? sincer vedeti o solutie , doua ?
Acele calcule transmise de catre CNPP nu tineau intotdeauna cont de toate documentele care stau la baza calculului actual al punctajului si ma refer la sporuri si grupa de munca.
Dupa cum singur spuneti, citez - "... sa respecte legea, adica sa ne informeze gratis la 2 ani o data ..... ", este vorba de o informare.
In legislatia actuala, pentru a iesi la pensie, se depune un dosar, din care face parte inclusiv carnetul de munca in original si copie (certificata de autenticitate de catre ultimul angajator care a facut mentiuni in carnetul de munca), adeverinte emise pentru sporuri si grupa de munca, etc.
Calculele amintite mai sus, primite acasa de catre salariati, nu fac parte ca documentele solicitate azi, in dosarul care se depune la Casa judeteana de pensii in vederea emiterii deciziei de pensionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinte pt. dosarul de pensionare ContSters122901 ContSters122901 Pentru intocmirea dosarului de pensionare, adeverintele cu sporurile si contributia de asigurari sociale se ellibereaza de institutia sau unitatea ... (vezi toată discuția)
Obtinerea de informatii pentru determinarea numarului de puncte la pensie georgeogrinja georgeogrinja Dupa cum se stie la calculul punctajului mediu anual se iau in calcul punctajele anuale obtinute in stagiile anuale de cotizare. CNPP ofera mai multe ... (vezi toată discuția)
Obtinere adeverinta vechime in munca canca canca As dori sa va intreb care este procedura obtinerii adeverintei de la o firma care a fuzionat cu o alta iar cea din urma a intrat in faliment.Cei care tin ... (vezi toată discuția)