avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua am primit o citatie de inlocuire a amenzii ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua am primit o citatie de inlocuire a amenzii penale . ...

Buna ziua am primit o citatie de inlocuire a amenzii penale . Mai pot platii amenda pana la primul termen ? Ce risuri am ?
In citatie am trecut art. 560NCCP.
Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 4 Martie 2021
roland1918, utilizator
Deci sa inteleg ca daca achit amenda sesizarea executorului se respinge ? Va multumesc.

Post edit:
Pe citatie am articolul 560 NCCP

SECŢIUNEA 1
Punerea în executare a pedepselor principale
Art. 560

Înlocuirea pedepsei amenzii cu prestarea unei munci neremunerate în folosul comunităţii

(1) Instanţa competentă să dispună înlocuirea obligaţiei de plată a amenzii neexecutate cu obligaţia de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, potrivit art. 64 alin. (1) din Codul penal, este instanţa de executare.

(2) Sesizarea instanţei se face din oficiu sau de către organul care, potrivit legii, execută amenda ori de către persoana condamnată. Când dispune înlocuirea pedepsei amenzii cu prestarea unei munci neremunerate în folosul comunităţii, instanţa va menţiona în dispozitiv două entităţi din comunitate unde urmează a se executa munca neremunerată în folosul comunităţii. Consilierul de probaţiune, pe baza evaluării iniţiale, va decide în care din cele două instituţii din comunitate menţionate în hotărârea judecătorească urmează a se executa obligaţia şi tipul de activitate.

(3) Obligaţia de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii se pune în executare prin trimiterea unei copii de pe hotărâre serviciului de probaţiune.

Noul Cod de Procedură Penală actualizat prin:
Lege nr. 255/2013 - pentru punerea în aplicare a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziţii procesual penale din 19 iulie 2013, Monitorul Oficial 515/2013;


Detalii: [ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 9 Martie 2021
roland1918, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnat definitiv - schimbare condamnare liviu9a liviu9a se poate comuta pedeapsa cu amenda sau control judiciar la o sentinta in executare? (vezi toată discuția)
Comunicare minuta penală liviu1976 liviu1976 \"In baza art 335 al 2 Cu art. 396 al 10 Cpp condamna pe inculpatul------la 5400 lei amendă penală, respectiv 180 zile amendă, cuantumului unei zile amendă ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal kuykpopyk kuykpopyk care va fi noul cod penal... ma intereseaza pentru infactiuni la codul rutier. pentru acuzatiile conducere fara permis si conducerea unui autoturism ... (vezi toată discuția)