avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Dețin o casa cu terenul aferent cumpărat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Dețin o casa cu terenul aferent cumpărat de la ...

Bună ziua. Dețin o casa cu terenul aferent cumpărat de la părinți cu fratele meu. Contract de vânzare cumpărare, fiecare are 50% în cota indiviza. Cum trebuie procedat ca să pot vinde jumătatea mea fără sa am nevoie de acordul lui? E suficient sa găsesc un cumpărător care dorește sa cumpere cota mea indiviza? Trebuie sa ii mai trimit vreo notificare fratelui meu prin care sa ii prezint intenția de a vinde? Mentionez ca nu doresc sa ies din indiviziune,întrucât el nu dorește nici asta cu toate ca și casa și terenul pot fi împărțite în 2 și se pot face 2 deschideri. As dori sa știu dacă se poate rezolva situația fără instanta de judecata.
Ultima modificare: Vineri, 5 Martie 2021
Ionix2015, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:35, 5 Martie 2021
Nu aveti nevoie de acordul fratelui.
Sunteti proprietar exclusiv pe cota dvs.
Totuși, intrebati-l întâi și pe frate. Poate dorește să cumpere el.
Ultima modificare: Vineri, 5 Martie 2021
raluk0207, utilizator
Nu exista înțelegere pe tema asta. Fratele nu vrea sa vând cota mea și spune ca e casa părintească,cu toate ca părinții ne au vândut o acum mulți ani, pt ca părinții locuiesc acolo. Nici unul dintre frați nu locuim în acest imobil. Exista intrari separate în casa și în curte si nu vad de ce nu ar vrea sa vând, cred ca dintr o ambiție proprie. Practic părinții mei ar trai cu noii proprietari ca intr un duplex, pt ca imobilul are 250 de m2, pot împărți curtea în 2, este destul spațiu ,terenul e destul de mare, nu e ca și cum i as scoate pe parinti afara din camerele in care locuiesc. A încercat la un moment dat sa ma păcălească, ca să cumpere partea mea la un preț extrem de mic, prețul real fiind de 2 ori mai mare decât ce îmi oferea el. Insă totuși o sa ii trimit o notificare prin care îmi voi expirma dorința de a vinde și prețul pe care îl pretind. Mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 5 Martie 2021
Ionix2015, utilizator
După cum am spus, chiar dacă nu e de acord, nu va poate împiedica să vindeți cota dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea cotei inainte de partaj aleenamonica aleenamonica Buna ziua, as avea o intrebare dar mai intai o sa va explic situatia: parintii mei au decedat cu putin timp in urma intr-un accident de masina. Eu mai am un ... (vezi toată discuția)
Mostenire- cum sa procedez sa-mi pastrez jumatatea rududoo rududoo Buna ziua, Impreuna cu fratele meu suntem mostenitorii unei case(din paianta)+ depeninta si curte ( aprox 25 ari) intravilan intr-o comuna din jud. Olt. ... (vezi toată discuția)
Mostenire - contestare contract intretinere vydy_remus vydy_remus Buna ziua, Bunicii aveau 3 proprietati: o curte cu 2 case si 2 terenuri (unul de 6000mp si altul de 4000mp). Bunicul a decedat acum 25 de ani iar ... (vezi toată discuția)