avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Buna ziua! PFA in sistem real, neplatitor de TVA insa ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Buna ziua! PFA in sistem real, neplatitor de TVA insa cu cod ...

Buna ziua!
PFA in sistem real, neplatitor de TVA insa cu cod special de TVA. doresc sa achizitionez un autoturism second-hand din Germania, care va fi folosit in scop mixt. Valoarea autoturismului este de 28.000 EUR

1. Trebuie sa ma inregistrez in scop de TVA pentru ca aceasta achizitie depases plafonul de 10.000 EUR?
2. Dealer-ul imi vinde masina la pretul net, pe baza codului special de TVA pe care eu i-l ofer. Trebuie sa completez ulterior D301 pentru plata TVA aferent achizitiei?
3. Daca da, trebuie sa platesc TVA in intregime sau doar 50%?

Alte discuții în legătură

Exista posibilitatea de a deduce tva-ul? RemusR09 RemusR09 Buna ziua! Pentru PFA in sistem real in domemiul IT, cu cod TVA intracomunitar, doresc sa achizitionez o masina de 30k EUR brut din Germania. Exista ... (vezi toată discuția)
Pfa neplatitor tva, achizitie auto intracomunitara sylvia_dana2002@yahoo.com sylvia_dana2002@yahoo.com BUna Ziua, Daca un PFA neplatitor de TVA doreste sa achizitioneze din Germania un auto val. 30.000 eur si se inregistreaza in acest scop cu 091 pt TVA si 095 ... (vezi toată discuția)
Tva masina din germania Alex2424 Alex2424 Reprezint o firma neplatitoare de TVA din romania si as dori sa cumpar o masina din Germania. Valoarea masinii este de peste 10.000 Euro. Din cate am citit, ... (vezi toată discuția)