avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA PFA neplatitor TVA, achizitie auto intracomunitara
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

PFA neplatitor TVA, achizitie auto intracomunitara

BUna Ziua,
Daca un PFA neplatitor de TVA doreste sa achizitioneze din Germania un auto val. 30.000 eur si se inregistreaza in acest scop cu 091 pt TVA si 095 in ROI, firma din Germania ii va factura fara TVA.
DEpune decontul 301 si intrebarea este: ce se intampla cu TVA declarat in D301? TrEBUIE EFECTIV PLATIT? PFA ramane in continuare neplatitor de TVA , nu vinde auto achizitionat? Si daca plateste TVA de ce este obligat sa se mai inregistreze in scopuri speciale? ca oricum ar fi platiit TVA partenerului extern? Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 14:01, 25 Octombrie 2012
Tva-ul din declaratia 301 se achita efectiv, valoarea lui se include in valoarea de intrare a mijl fix.
Inreg in scop de tva trebuie facuta cf art 153.1 pt ca achizitia de 30000 euro depaseste valoarea plafonului de 10000 euro pina la care se pot face achizitii intracomunitare fara inregistrare (numai pina la 10000 euro se plateste tva catre furnizorul din comunitate).
art 126, alin 4, lit b din Codul fiscal.

Pfa ramine in continuare neplatitor de tva pina la depasirea plafonului de scutire de 220000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva achizitii intracomunitare milea_liliana milea_liliana Va rog sa ma ajutati ca nu imi este clar urmatoarea situatie: O firma nou infintata ca neplatitoare de tva v-a face comert on-line cu achizitii ... (vezi toată discuția)
Regim special masini second hand-declaratii, inregistrari miha1978 miha1978 Buna ziua! Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare legata de urmatoarea situatie: Reprezint o firma din Romania neplatitoare de ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar depasire plafon Marius Marali Marius Marali Buna seara, Am facut o achizitie din Germania pentru un autoturism care a depasit suma de 10.000 euro. Am platit tva-ul in Germania. Problema este ca am ... (vezi toată discuția)