avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... buna ziua, am primit azi prin posta un proces verbal ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

buna ziua, am primit azi prin posta un proces verbal de la politia ...

buna ziua,
am primit azi prin posta un proces verbal de la politia locala prin care ma informeaza ca in data de 15.12.2020 am parcat neregulamentar si abia azi a venit instintarea. se poate face contestatie dupa 3 luni?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:30, 9 Martie 2021
OG nr.2/2001:

Art. 14. -(1) Executarea sancţiunilor contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de cel mult două luni de la data aplicării sancţiunii.
(2) Prescripţia executării sancţiunilor contravenţionale poate fi constatată chiar şi de instanţa învestită cu soluţionarea plângerii contravenţionale.
Nu e chiar asa, cu cele 2 luni.

Articolul 13 din OG2 /2001
(1) Aplicarea sancțiunii amenzii contravenționale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârșirii faptei.

Deci e foarte posibil sa nu se fi prescris, depinde când a fost aplicată sancțiunea.

Data săvârșirii nu e totuna cu data aplicării sancțiunii.
Ultima modificare: Luni, 8 Martie 2021
latka, moderator
data emiteri procesului verbal de amenda este 15.12.2020
Atunci inseamna ca puteti cere in plingerea contraventionala ca instanta sa constate prescrierea, termenul de 2 luni fiind depasit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara , in timpul starii de urgenta am fost sanctionat contraventional ... andrei120819 andrei120819 buna seara , in timpul starii de urgenta am fost sanctionat contraventional cu amenda de 2000 de lei pentru declaratia pe proprie raspundere , dar abia acum ... (vezi toată discuția)
Contraventie rutieră. care este termenul legal de emitere a ... nety36 nety36 Contraventie rutieră. Care este termenul legal de emitere a unui proces verbal de contraventie rutiera raportat la data savarsirii acesteia? Se poate emite ... (vezi toată discuția)
Prescriptie contraventie alx69 alx69 Buna ziua, care este termenul de prescriptie al unei contraventii. In concret, posibil sa fi parcat ilegal in data de 07 iunie, dar am primit procesul verbal ... (vezi toată discuția)