avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Sunt divorțat de soția mea iar fetița ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Sunt divorțat de soția mea iar fetița noastră ...

Buna ziua! Sunt divorțat de soția mea iar fetița noastră de 3 ani a rămas in grija mamei sale, la notar s a stabilit domiciliu sa fie la mama, iar eu sa o vizitez de câte ori vreau cu înștiințarea prealabila a mamei. Totul a decurs bine timp de un an, după care au apărut neînțelegerile iar fost mea soția și-a schimbat numărul de telefon și nu mai pot luat legătura cu fetița mea. Acum vorbesc și aflu ce face de la bunica fetiței (mama fostei soții). Cu fosta soție nu ma pot înțeles deloc, nu vrea sa vorbească și dacă vorbește are un ton foarte agresiv. Ce ma sfătuiți sa fac, este normal sa nu pot luat legătura cu fetița mea prin intermediul mamei sale?
In plus, a mers la psiholog cu fetița fără acordul meu, este normal?

Va mulțumesc tare mult pentru răspunsuri!
In primul rand, scopul dv. e copilul, sa-l vedeti, sa-l auziti sau numarul de telefon al mamei? Mai bine o sariti din schema, e ok, nu e musai sa va certati cu ea de cate ori veniti sa va vedeti copilul.
Apoi, acum aveti un program care si daca n-ar fi, ati avea acelasi rezultat. Dificil de executat, sanse mici. Puteti insa sa faceti sesizare la DASPC si sa le cereti asistenta.
Daca doriti sa va vedeti copilul cf. unui program, aceasta inseamna exact cum suna: program, programare. daca va puteti face programul pe urmatorul an din timp, puteti obtine un program dupa programul dv. de munca. Altfel, veti obtine iar o chestiune atat de flexibila incat, in caz de neintelegere, n-o sa-l puteti pune in practica. Contactati un avocat, doi, vorbiti, intrebati pana intelegeti situatia juridica si luati o decizie.
Cel mai important e sa NU stati prea mult fara sa vedeti copilul, se va instraina, inca e mic. Faceti demersuri curand, cat de repede puteti. La DASPC puteti face sesizare si online si sa descrieti problema si sa le cereti o monitorizare inca de acum. Puteti vorbi de acum cu un avocat, puteti avea consultatii, informari.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Martie 2021
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copii Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Sunt divortat de mai mult de 2 ani si am program de vizita al minorului(baietelului). Fetita mi-a fost mie incredintata, baietelul \\\"fostei\\\". Problema e ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minor ratonu ratat ratonu ratat Buna ziua, Voi prezenta speta pe scurt: In urma concubinajului a rezultat un copil. Am obtinut un program de vizita al minorului ( de la 10 la 18, sambata, o ... (vezi toată discuția)
Cai de atac in custodia comuna, dar mama refuza de 3 ani orice legatura cu tatal copilului AndreeaIancu23 AndreeaIancu23 Buna ziua, Numele meu este Alexandru. De la stabilirea domiciliului provizoriu si dupa stabilirea sentintei definitive privind domiciliul fetitei mele ... (vezi toată discuția)