avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua,am o întrebare.Apartament cumpărat prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua,am o întrebare.Apartament cumpărat prin prima casa,eu ...

Bună ziua,am o întrebare.Apartament cumpărat prin prima casa,eu coproprietar fostul sot proprietar,el a rămas în apartament plătind ratele în continuare.Noi am fost la un notar acum 2 ani ,mi a dat o suma foarte mica ca să zică el ca ma scoate din credit.Am fost "pacalita" ca să zic asa.Stiu ca In contractul bancar sunt în continuare codebitori și daca el nu va plăti ratele eu voi fi executata silit.Am vorbit cu fostul și acum cica ar fi fost la banca sa ducă 2 persoane sa vadă dacă sunt lizibile să pot ieși eu din acel contract.Intrebarea mea este.Daca nu voi reuși sa ies din credit pana la sfârșitului contractului în 2035,va fi și acel moment când se va termina perioada contractuala,voi fi chemata să dau semnătura pentru ca se termina perioada,va rămâne el unicul proprietar?sau voi rămâne și eu?
Cel mai recent răspuns: Desperados , utilizator 07:58, 11 Martie 2021
Buna ziua, depinde ce acte ati incheiat cu sotul dvs. si la ce ati renuntat/v-ati obligat prin respectivele docuemnte semnate de dvs. In principiu, banca trebuie sa isi dea acordul cu privire la modificarile contractuale indiferent de ceea ce v-ati inteles dvs. cu fostul sot. Va recomand sa mergeti cu toate docuementele la un avocat care sa le analizeze si sa va spuna in ce situatie va gasiti pentru a nu va trezi in situatia ca ramaneti obligata fata de plata creditului bancar.
În acel document de la notar scrie ca nu am nici o pretenție la nimic,și el este și va rămâne singurul proprietar,a fost el cu acel document și la OCPI unde m a scos și de acolo

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț. poate prelua unul dintre soți ratele la creditul imobiliar făcut în timpul căsătoriei? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Eu si sotul suntem in proces de divort, la ultima infatisare am convenit ca divortul sa fie prin acord. Avem un copil minor de trei ani si un ... (vezi toată discuția)
Lichidarea comunitatii de bunuri apartament ipotecat Mihaela20140 Mihaela20140 Buna ziua, Am contractat in 2008 un credit ipotecar impreuna cu sotul meu prin care am cumparat un apartament. Anul acesta am divortat si dorim sa facem ... (vezi toată discuția)
Partaj notar danaru danaru Buna seara, As dori si eu o informatie...Am hotarat sa facem partajul la notar: un apartament ipotecat, credit imobiliar pe 22 de ani si o masina, tot cu ... (vezi toată discuția)