avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Depunere cheltuieli de judecata, am avut un dosar ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Depunere cheltuieli de judecata, am avut un dosar penal unde ...

Depunere cheltuieli de judecata, am avut un dosar penal unde am fost parte vatama si procurorul de caz a incetat urmarirea penala si eu trebuie sa il dau in judecata pe faptuitor dar depunerea probelor la dosar consta in dosarul de la DIICOT care tras la xerox costa si as dori ca acesti bani sa ii introduc in cheltuieli de judecata, intrebarea mea este sa fac o cerere acum sau la prima infatisare sau cum? Si paratul este din Piatra Neam, cheltuieala de drum, cazarea o pot introduce tot in cheltuieli de judecata?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: IonutCostea , utilizator 09:23, 11 Martie 2021
Procesul civil pe care urmează să-l deschideți va avea propriile cheltuieli în vederea bunei desfășurări a judecății.

Cheltuielile de judecată constau în taxele judiciare de timbru și timbrul judiciar, onorariile avocaților, ale experților și ale specialiștilor numiți în condițiile art. 330 alin. (3), sumele cuvenite martorilor pentru deplasare și pierderile cauzate de necesitatea prezenței la proces, cheltuielile de transport și, dacă este cazul, de cazare, precum și orice alte cheltuieli necesare pentru buna desfășurare a procesului.

Nu pot constitui cheltuieli de judecată cheltuielile de xerocopiere a înscrisurilor din alt dosar, de care urmează să vă folosiți ca probe în dovedirea pretențiilor dv.s.
Pârâtul urmează să-și achite singur biletele de transport, hotelurile etc, ce treabă aveți dvs cu ele?
În schimb, puteți solicita ca si cheltuieli de judecată prețul cazării dvs si a martorilor, dovezile de transport, fotocopierea filelor din dosarul civil ce se va constitui etc...

Partea care pierde procesul va fi obligată, la cererea părții care a câștigat, să îi plătească acesteia cheltuieli de judecată.

Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2021
Cabinet de avocat Serni Viviana-Carmen, Avocat
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

- care sunt cheltuieli de judecată ? vă rugăm să ne ajutați ... oanaportar oanaportar - care sunt cheltuieli de judecată ? Vă rugăm să ne ajutați cu un răspuns cu privire la următoarele probleme : Pârâtul a câștigat un proces. ... (vezi toată discuția)
Pârătul poate refuza un martor al reclamantului? Martonze Martonze Bună ziua, Mă întorc pentru încă o lămurire. În plângerea penală pe care mi-a făcut-o, reclamantul a indicat un martor. La poarta mea, în cazul ... (vezi toată discuția)
Se poate cere instantei diminuarea cheltuielilor de judecata? shcgusa shcgusa Se poate cere instantei diminuarea cheltuielilor de judecata? Ma refer in cazul in care onorariile sunt exagerate? (vezi toată discuția)