Bună seara!
Tatăl meu a decedat luna trecută.
Sunt singurul copil și trăiește și mama.
Am vrea să facem succesiunea după tata dar el nu a făcut succesiunea după tatăl lui (mai are doi frați care nu se înțeleg ).
In aceste condiții, eu și mama putem să facem succesiunea doar pentru ce are tata acum și să facem o altă succesiune când se va termina succesiunea după tatăl tatălui meu?
Multumesc frumos!
Nu. puteți deschide succesiunea după tata până nu primește și el ce i se cuvine de la bunicul.
Pentru bunicul, dacă moștenitorii nu se înțeleg la notar, trebuie să dezbateți succesiunea la instanță.
Pentru diverse demersuri puteți lua certificat de CALITATE de moștenitor după tata...
Multumesc frumos pentru suport!
Ce demersuri poți face cu acest Certificat de Calitate de mostenitor?
De exemplu, poti face asigurare si ITP pentru masina tatalui ca sa o pot folosi?
Eu zic că puteți să dezbateți succesiunea după tata (respectiv soț) pentru oricare bunuri pe care le are el/defunctul (altele decât cele ce i s-ar fi cuvenit de la bunicul).
Iar ulterior se poate completa masa succesorală cu alte bunuri (certificat de moștenitor suplimentar).
Mostenire
diddu
buna ziua!
ce trebuie sa fac pentru a trece terenul si casa pe numele meu? acestea sunt in proprietatea bunicilor decedati,iar tatal meu a decedat de ... (vezi toată discuția)