avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... HCNSU 16/10.03.2021 si Adunarea Generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

HCNSU 16/10.03.2021 si Adunarea Generala

In conditiile HCNSU 16/10.03.2021 care stipulează într-un articol că sunt interzise orice întruniri in spatii închise si deschise, se mai pot tine adunări generale ale asociațiilor de proprietari? Articolul respectiv nu face nicio referire la un nr maxim de persoane care pot participa la o întrunire. Legea 55/2020 (starea de alertă) restrânge niste drepturi si libertăți. In acest context, o lege ordinară prevalează în fața unei legi speciale? Nu stiu daca am folosit corect termenii, dar înțelegeți ideea. In legea 55/2020, Articolul 2(1): În condițiile art. 5 alin. (3) lit. b) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare, se stabilesc următoarele măsuri:1. în interiorul localităților se interzic circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri. Deci cum consideram AG la care sa zicem ca participa 6 oameni: grup, care este permis de lege, sau întrunire, care nu este permisă???
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Martie 2021
prettydaniola, utilizator
In conditiile actuale, este interzisa prezenta fizica a proprietarilor la adunarea generala. Acesta este o intrunire si nu un grup de persoane. Convocatorul si ordinea de zi se afiseaza si se trimite pe e-mail, daca acest lucru este posibil. Votul poate fi exprimat electronic sau comunicat personal , sub semnatura, celui imputernicit in acest scop - de regula administratorul sau un membru al comitetului executiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alegerea președintelui și comitetului de bloc Mircea Cojocaru Mircea Cojocaru Buna ziua De cînd m-am mutat in blocul care lovit și în momy de fata(2017)au fost mai multe adunări generale și extraordinare pentru alegerea ... (vezi toată discuția)
Cat sunt de legale restrictiile in timpul starii de alerta? voicud voicud Avand in vedere punctul 6 al articolului 115 din constiturie, sunt legale restrictiile din timpul starii de alerta avand in vedere ca este reglementata de o ... (vezi toată discuția)
Care este temeiul legal pt.desfasurarea unei adunari generale ... ileanaileana ileanaileana Care este temeiul legal pt.desfasurarea unei adunari generale la momentul actual, august 2021? La momentul actual este in vigoare Hotararea 826/5 august ... (vezi toată discuția)