avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua! Contractul meu de munca va expira in luna ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua! Contractul meu de munca va expira in luna in care ...

Buna ziua! Contractul meu de munca va expira in luna in care voi naste. Ce se va intampla cu postnatalul? Pot intra direct in concediu de crestere copil?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:53, 13 Martie 2021
Sunt doua posiblitati:
- fie il depuneti la CAS si apoi dupa 42 de zile de postnatal intrati in CCC

- fie va depuneti actele pentru somaj la incetarea c.i.m.
Fiind in somaj puteti beneficia de concedii medicale, concediu de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile) si apoi de CCC.
Certificatele medicale le depuneti la Agentia de Somaj care le va calcula si le va plati.
Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj, iar actele le depuneti la Primaria de care apartineti cu domiciliul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu postnatal și de creștere copil după expirarea contractului Neva09 Neva09 Bună ziua! V-aș ruga, dacă puteți, sa ma ajutați cu următoarea problema: În acest moment sunt în prenatal, contractul îmi expira în data de 11 mai ... (vezi toată discuția)
Unde se depune certificatul de concediu de maternitate atunci cand firma se inchide? teu teu Buna ziua! Sunt insarcinata in 20 saptamani si sunt in concediu de risc maternal (fiind o sarcina cu probleme).Firma la care lucrez inchide incepand cu data de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil raira raira Buna ziua! Incepand din 24.01.2013 sunt in somaj. in martie am ramas insarcinata, iar din 01.07.2013 sunt in concediu medical. in prezent am 32 de saptamani si ... (vezi toată discuția)