avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata impozit fara succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata impozit fara succesiune

Plata impozit fara succesiune

Buna ziua,
contractul pentru construirea de locuinta personala a fost facut si pe numele talalui si al mamei. Pana in anul 2015 impozitul pe casa venea numai pe numele tatalui iar din 2016 impozitul a venit jumatate pe numele tatalui si jumatate pe numele mamei. Mama a decadat in anul 2020. Casiera de la taxe si impozite - Bucuresti, sector 4 ne-a informat ca trebuie facuta succesiunea la notariat pentru a putea plati tata toata suma pe numele lui. Va rog sa-mi spuneti daca legal, tata poate plati in continuare taxele si impozitele pe apartament pe ambele nume si in caz contrar cat ar presupune taxele notariale pentru succesiune.
Multumesc,
Dragos
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:13, 15 Martie 2021
Tatal nu e singurul mostenitor al mamei, deci oricum nu ar plati el tot impozitul.
In ce priveste taxele , va trebui sa va interesati la un notariat din apropierea locuintei.
Ultima modificare: Luni, 15 Martie 2021
gi-jane2, moderator
Fara succesiune nu se poate achita decât asa.
Achitați și faceți ulterior succesiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere și taxe de succesiune fdanila fdanila Taxe de succesiune Sunt eu si tatăl meu mostenitori dupa decesul mamei. Din iulie 2020.Tatal este in Bucuresti ,iar eu in Australia. Tatăl meu poate deschide ... (vezi toată discuția)
Succesiune stanciu luminita stanciu luminita Buna ziua Tatal meu a decedat acum 10 ani si nu am facut succesiunea,iar mama acum trei luni.In urma lor a ramas un apartament cu trei camere.Sora mea renunta ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune si taxe notariale Valli50 Valli50 Tata a murit si acum trebuie sa dezbatem succesiune. Apartamentul e pe numele mamei si al tatalui meu, jumate-jumate deci. Eu sint singurul copil. Eu locuiesc ... (vezi toată discuția)