avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Cum pot radia o ipoteca insrisa in cartea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Cum pot radia o ipoteca insrisa in cartea funciara, ...

Buna ziua! Cum pot radia o ipoteca insrisa in cartea funciara, din cauza ca am fost garant la o SC ( radiata de la REG. COM IN ANUL 2017) care a avut credit la BANKCOOP .Banca care nu mai exista. Am trimis o solicitare catre lichidatorii bancari care s-au ocupat de Bankcoop si au spus ca nu pot elibera nici un fel de act juridic. Ce ma sfatuiti sa fac pentru a scapa de acesta sarcina din cartea funciara a imobilului?
Ne confruntam si noi cu o situatie asemanatoare. Parintii mei au descoperit recent ca la Oficiul de Cadastru exista o ipoteca imobiliara din 1998 pe apartamentul lor, detinuta de Banca Populara Romana. Aceasta banca nu mai exista din 2005/2006 cand a fost incheiata procedura de lichidare si nu mai exista nici lichidatorul SC REAL SRL. Ce se poate face ca aceasta ipoteca sa fie stearsa? OCPI refuza sa stearga ipoteca in baza hotararii de aprobare a insolventei si stergerea bancii din Reg Comertului. Nu stim de unde sa o apucam.

Domnul Mihail, va rog, imi puteti trimite si mie aceasta minuta? Adresa e fix numele meu de utilizator de aici @ yahoo . com. Multumesc mult!

Ultima modificare: Vineri, 29 Octombrie 2021
Ralucutza1307, utilizator
V-am transmis minuta, nu stiu daca va va fi de folos cata vreme se refera la Bankcopp. Ce puteti sa faceti, totusi, este sa va adresati in mod oficial catre ANCPI si sa solicitati emiterea unui punct de vedere oficial, in cadrul unei minute viitoare, cu privire la speta dvs. Dupa ce se pronunta, minuta va fi obligatorie pentru toate oficiile din tara.
Multumesc mult!
Buna ziua! Aveti posibilitatea sa-mi trimiteti si mie acest document? Parintii mei au o ipoteca neridicata de BANKOOP, dupa ce in prealabil au achitat creditul, si acum vor sa intabuleze apartamentul. Vor sa scape de mentiunea ipoteca. Cu acest document se pot prezenta la un notar in vederea ridicarii ipotecii?
Multumesc mult!
Trimiteti-mi un email si va raspund acolo cu minuta. Adresa e numele de utilitzator de aici @ yahoo . Com
Cu aceasta minuta ce va trimit, va duceti direct la OCPI si completati o cerere radiere ipoteca la care atasati minuta. OCPI va radia ipoteca in baza ei. Au radiat-o pt noi, iar cazul nostru era cu Banca Populara. Dvs daca aveti Bankoop, e si mai usor.
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2022
Ralucutza1307, utilizator

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am o ipoteca pe o casa la tara la bankcoop sa fil ... Balota Valeria Balota Valeria Bună ziua! Am o ipoteca pe o casa la tara la BANKCOOP SA FIL CHIȘINEU-CRIȘ DIN 05.04.1996,va rog a ma ajuta modalitatea de radiere a ipotecii. Mulțumesc (vezi toată discuția)
Problema la extrasul de carte funciara adis2008 adis2008 Am achizitionat un apartament cu imprumut de la banca si restul fonduri personale. La semnarea contractului de V-C, care a avut loc la banca in prezenta ... (vezi toată discuția)
Faliment banca populara romana - decizii judecatoresti Ralucutza1307 Ralucutza1307 Buna ziua, Exista, printr-o minune, cineva care ar putea sa ne ajute cu textul unor hotarari judecatoresti referitoare la falimentul Bancii Populare Romane, ... (vezi toată discuția)