avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prejudiciul de serviciu produs de un angajat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prejudiciul de serviciu produs de un angajat decedat(nu in accident ...

Prejudiciul de serviciu produs de un angajat decedat(nu in accident de munca) se plateste de sotie , fiica parinti?
Daca angajatul are o garantie retinuta la serviciu pentru gestiunea sa, dar aceasta nu acopera total pagubele produse , acea paguba neacoperita de garantia sa se poate cere de la sotie , fiica sau parintii salariatului?
Dar daca dupa terminarea verificarilor nu se gaseste prejudiciu, iar garantia de serviciu se returneaza sotiei decedatului , se poate dupa o vreme sa se descopere alte prejudicii si sa se ceara din dou despagubiri familiei? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:15, 17 Martie 2021
Daca dupa terminarea verificarilor nu se gaseste prejudiciu, garantia de serviciu se returneaza sotiei decedatului.

Daca dupa terminarea verificarilor se gaseste prejudiciu, garantia de serviciu se retine . În vederea despăgubirii agentului economic, autorității sau institutiei publice pentru pagubele cauzate în gestiune, care nu se pot acoperi din garantia în numerar, se vor lua măsuri de asigurare și urmărire asupra oricăror bunuri apartinind gestionarului și persoanelor care raspund în condițiile prezentului capitol, potrivit dispozițiilor legale cu privire la executarea silita a creanțelor banesti ale agentilor economici, autorităților sau instituțiilor publice împotriva persoanelor fizice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gestiune colectiva!!! ajutati-ma! Beauty Beauty Buna ziua Cer ajutorul tututror specialistilor de pe acest forum...............sunt disperata si va rog ajutati-ma! Care sunt pasii legali din partea ... (vezi toată discuția)
Urgent! madalina85 madalina85 Am lucrat 1 an de zile la o fabrica de bere! in urma cu o luna am fost dat afara (desfiintarea postului) In fiecare luna mi s-a oprit 10 % din salariu, ... (vezi toată discuția)
Retineri din salariu pentru gestiune mihaelasfr mihaelasfr Buna ziua Am lucrat 3 ani de zile la una din bibliotecile Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti, unde am fost de acord sa intru in gestiune, implicit ... (vezi toată discuția)