avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua !
Am si eu niste nelamuriri :
Tatal meu a murit in decembrie anul trecut. El si mama detin un apartament cu trei camere in Timisoara.
Eu sunt unic mostenitoare.
Este obligatoriu in acest caz sa fac succesiunea acum pe partea tatalui meu ? Precizez ca nu am de gand sa fac absolut nimic cu partea de 25 % care imi revine.
In cazul in care trebuie facuta, cam cat costa ?
In alta ordine de idei...daca nu fac succesiunea acum pe partea tatalui meu , dupa ce nu va mai fii mama , eu fiind unica mostenitoare, maui trebuie sa fac succesiunea ?

Multumesc anticipat pentru raspuns !

Manea Aura.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@auramanea, nu mai citati inutil mesajul anterior, aveti un buton raspunde, pe el trebuie sa apasati.
Cand dezbateti succesiunea dupa tata, mama poate renunta la mostenirea sotului, asta face sa va coste ceva mai putin, in sensul ca nu se plateste de 2 ori pentru respectiva cota.
Apoi, faceti partaj cu mama si deveniti unic proprietar, asta daca vreti. Daca nu, veti avea de efectuat si mostenirea dupa mama sau viceversa, ca nu stim fiecare cand ne ducem.

~ Conținut șters la cerere ~
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamnă, încerc să vă explic cum am făcut-o cu fiul meu, când era adolescent, și avea un 'simț al dreptății' exacerbat.

Statul ca să funcționeze are nevoie de bani. Din ei plătește armata, educația, asistența medicală și, mai nou, pe cei care nu vor să muncească, dar 'au drepturi'. De unde ia acești bani statul? de la cei care au. Că alfel, fără stat, ar fi haos.

Deci, un om care muncește, și-și face o casă, plătește impozit pe venit și pe proprietate. Altul, care nu muncește, și bea tot ce are, nu plătește nimic. Când iese la pensie, primul plătește în continuare impozit pe venit, și pe casă. Bețivul, nu numai că nu plătește nimic, dar mai și primește ajutorul social. În plus, la vot, votul lui valorează cât al primului și va vota, ați ghicit, un partid cu o platformă populistă. Când primul moare, moștenitorii plătesc o taxă de moșteniere, după care, în continuare, impozit pe proprietate. AL doilea, este înmormântat pe banii contribuabilului. Și așa mai departe.

Vi se pare corect? Se pare că nu. Dar altă soluție, pentru moment, dacă țara nu stă pe o pungă de petrol, nu există. Deci nu vă mai revoltați inutil.

auramanea a scris:

Ok, acum imi este foarte clar ! Nu am nici o sansa de a scapa fara a da o gramada de bani statului ! (din cate stiu acesti bani se duc la stat...probabil ca o suma mai mica este taxa la notar )
Va multumesc pentru rabdare si pentru timpul acordat !

Sa aveti o zi frumoasa !

Va multumesc !

Ultima modificare: Luni, 22 Martie 2021
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunteți unica moștenitoare? Nu mi se pare.
Mama dvs. nu este cumva și soția supraviețuitoare a tatălui dvs.?
Atunci sunteți două persoane cu vocație la moștenirea defunctului.

Și nu aveți 25%. Aveți mai mult.
Cota dvs. este de 3/4 din moștenire. Asta înseamnă 3/8 din ap. dacă tata avea jumătate din el.

Ultima modificare: Luni, 22 Martie 2021
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Parintii mei sunt proprietarii unui apartament. intre timp mama ... Perr Perr Parintii mei sunt proprietarii unui apartament. Intre timp mama mea a decedat. Eu, ca unicul copil ( baiat ), nu am fost trecut in actul de proprietate al ... (vezi toată discuția)
Mama singura mostenitoare a unui apartament oltenashu oltenashu buna seara am sa intru direct in subiect: mama este mostenitoarea unui apartament in urma decesului tatalui meu si implicit sotul nu sa facut nimic de la ... (vezi toată discuția)
Succesiune eva_celebrity eva_celebrity Buna seara,in urma cu 5 luni tatal meu a decedat iar eu fiind singurul copil as dori sa stiu daca e obligatoriu sa mai fac succesiune in conditiile in care ... (vezi toată discuția)