Doamnă, încerc să vă explic cum am făcut-o cu fiul meu, când era adolescent, și avea un 'simț al dreptății' exacerbat.
Statul ca să funcționeze are nevoie de bani. Din ei plătește armata, educația, asistența medicală și, mai nou, pe cei care nu vor să muncească, dar 'au drepturi'. De unde ia acești bani statul? de la cei care au. Că alfel, fără stat, ar fi haos.
Deci, un om care muncește, și-și face o casă, plătește impozit pe venit și pe proprietate. Altul, care nu muncește, și bea tot ce are, nu plătește nimic. Când iese la pensie, primul plătește în continuare impozit pe venit, și pe casă. Bețivul, nu numai că nu plătește nimic, dar mai și primește ajutorul social. În plus, la vot, votul lui valorează cât al primului și va vota, ați ghicit, un partid cu o platformă populistă. Când primul moare, moștenitorii plătesc o taxă de moșteniere, după care, în continuare, impozit pe proprietate. AL doilea, este înmormântat pe banii contribuabilului. Și așa mai departe.
Vi se pare corect? Se pare că nu. Dar altă soluție, pentru moment, dacă țara nu stă pe o pungă de petrol, nu există. Deci nu vă mai revoltați inutil.
auramanea a scris:
Ok, acum imi este foarte clar ! Nu am nici o sansa de a scapa fara a da o gramada de bani statului ! (din cate stiu acesti bani se duc la stat...probabil ca o suma mai mica este taxa la notar )
Va multumesc pentru rabdare si pentru timpul acordat !
Sa aveti o zi frumoasa !