avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Bună ziua, Mă numesc Lupu Nadia şi menţionez ca ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Bună ziua, Mă numesc Lupu Nadia şi menţionez ca sunt angajată ...

Bună ziua,
Mă numesc Lupu Nadia şi menţionez ca sunt angajată in cadrul unei instituţii de stat. Vă rog să imi spuneţi daca intru sub incidenţa legii 19/2020, privind acordarea a 75% din salariu sau a unor zile libere, având in vedere faptul că nu pot face telemuncă iar soţul este angajat în Italia, drept urmare nu realizează venituri în Romania.Totodata stiu ca dreptul european are o valoare superioară faţă de legislaţiile naţionale ale statelor membre iar dreptul la libera circulaţie a lucrătorilor este garantat potrivit Tratatului Statelor Membre ale Uniunii Europene. Ţin să menţionez şi faptul că juristul instituţiei mi-a dat un aviz negativ,în urma solicitării mele de a mi se acorda acest drept conform legii 19/2020 cu toate că scopul acesteia este , aşa cum rezultă din titlu, asigurarea supravegherii copiilor în situaţia închiderii temporare a unitălor de învăţământ.
Vă mulţumesc.
Aştept cu mult interes răspunsul dumneavoastră.

Alte discuții în legătură

Legea 19/2020 și decretul 195/2020 Florentina N Florentina N Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea speta si am nevoie de o opinie juridica obiectiva.... Conform celor inscrise la art. 1 alin. (2) din Legea 19/2020, ... (vezi toată discuția)
Compensatie legea 19/2020 gabi_faurar gabi_faurar Daca eu sunt cadru militar, iar sotul meu inginer de telecomunicatii la o firma privata si lucreaza de acasa de la instituirea starii de urgenta, eu pot ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Buna seara, va rog o angajata a beneficiat in perioada 01.04 - 17.04,de zile libere potrivit prevederilor Legii 19/2020, zilele libere platite pentru copil. ... (vezi toată discuția)