avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme de succesiune Violeta si Marin se casatoresc ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme de succesiune Violeta si Marin se casatoresc in anul ...

Probleme de succesiune

Violeta si Marin se casatoresc in anul 1986
Marin cumpara un imobil in anul 1985
Violeta are 2 fice din casatoria anterioara
Marin nu are copii
Violeta decedeaza in anul 2000
Marin nu efectueaza demersurile de succesiune pe partea sotiei.
Marin lasa testament autentic unei nepoate
Marin decedeaza in anul 2015
Nepoata lui Marin deschide succesiune testamentara
si devine legatar universal al lui Marin mostenind imobilul achizitionat de Marin in anul 1985
in cota de 100%

Violeta a primit o donatie de la parintii sai, un imobil.

Situatii
1.Donatia a fost incheiata inainte de casatoria cu Marin
2.Donatia a fost incheiata in timpul casatoriei cu Marin
3.Nu exista act de donatie ,parintii Violetei decedati nu au instainat acest imobil,
nu a fost deschisa succesiunea dupa defunctii parinti ai Violetei.

Legatarul universal al lui Marin in toate situatile poate
mosteni acest imobil in concurs cu cele doua fice ?

Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 19 Martie 2021
Dor77, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:08, 19 Martie 2021
Corect !
Masa succesorala/bunurile pe partea Violetei reprezinta doar acest ''imobil'' ''donat'' ,insa din surse neoficiale de la primarie ni s-a spus ca in registrele lor figureaza tot parintii violetei .
Informatia cu privire la donatie o avem din partea celor 2 fice ale violetei, probabil pentru descurajare.
Insa cred ca ar trebui in baza unui certificat de calitate de mostenitor , legatarul lui Marin sa verifice existenta acestui ''act de donatie'' (la arhiva notarilor publici) (ocpi registru transcriptiuni)(financiar)(primarie) .

Va multumesc pt. disponibilitate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, dar pana la legatarul lui Marin, trebuie dezbătută succesiunea după părinții Violetei, apoi după Violeta, apoi suplimentata masa succesorala după Marin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speță succesiune bn adecedat in anul 2000 și era căsătorită ... Dor77 Dor77 Speță succesiune BN adecedat in anul 2000 și era căsătorită cu BD care a decedat în 2014 BD a lăsat un legat cu titlu universal pentru o ... (vezi toată discuția)
Îngrijesc o mătușa, soră a mamei mele, care nu are copii ... Harvey Harvey Bună ziua, Va prezint următoarea situație. Îngrijesc o mătușa, soră a mamei mele, care nu are copii. Pentru ca am grija de ea, mi-a făcut un act de ... (vezi toată discuția)
drept de mostenire buna ziua prietena mea este sotie supravetuitoare un copil al ... barbu adrian barbu adrian buna ziua prietena mea este sotie supravetuitoare un copil al sotului din prima casatoriei un copil impreuna sotia supravetuitoare detine testament in care ... (vezi toată discuția)