avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua, Am fost abordat pe strada de un ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua, Am fost abordat pe strada de un reprezentant al unei ...

Buna ziua,

Am fost abordat pe strada de un reprezentant al unei agentii de publicitate care mi-au promis ca pot fi spectator la iUmor, Romanii au talent si emisiuni de genul. Am fost dus la un apartament de bloc unde aveau un sediu de doi bani (ca sa ma exprim mai elegant) si nu imi dadea un feeling bun, si in cele din urma am semnat o conventie ca voi fi adaugat in baza lor de date si dupa ce mi-au facut o poza si am semnat un contract, mi-au zis ca n-au POS si m-au condus la un bancomat unde am scos si le-am dat banii.

Din pacate, m-am prins tarziu de situatie si contractul e ambigu, nu au numar de telefon, nici website. Stiu ca nu trebuia sa le dau nimic si e mai mult vina mea.

Totusi, se poate face ceva incat sa fie sanctionati sau chiar sa recuperez o parte/toti banii? Suma e de 200 RONI, taxa de inscriere. Imi pasa mai mult sa nu fie si altii inselati. Daca as putea sa "salvez" cateva persoane, as fi multumit.

Multumesc anticipat pentru orice sfat!
Ultima modificare: Joi, 25 Martie 2021
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gabrielush , utilizator 16:54, 17 August 2021
Daca ai mai întreprins ceva sau ai vreo idee, te rog, scrie-mi în privat, deși nu stiu cum este aceasta procedura (sper sa ma descurc în cazul în care îmi răspunzi!)
Multumesc
Merci de raspuns, Viespe@! Nu reusesc sa selectez user-ul tau la mesaje private. E probabil din cauza "@"-ului de la sfarsit. Sediul social care l-ai specificat e acelasi ca la firma asta cu nume mai alambicat: "Advertising in Media and Entertainment SRL". Din pacate am cunoscut alte persoane inselate cu sume mai mari si s-au razgandit in privinta unui posibil proces, nevrand batai de cap cu tot felul de tigani. Nici plangere la politie nu au mai facut din pacate.

Nu prea exista simt civic in Romania si la politie m-au si luat la misto ca cica ma uit cand semnezi la ei si nu sunt atent cand ma abordeaza persoane de pe strada. Totusi, la politie daca se face o plangere, se pot afla mai multe informatii despre persoanele din spatele escrocheriei si puteti macar avertiza pe altii. De ex. mi-a zis la politie ca sunt singurul care a facut plangere si trebuie sa se adune mai multe plangeri la dosar.

Cine nu face macar o plangere la politie (macar sa se adune la dosar, poate se misca si politia, cum am specificat), n-are de ce sa se planga. In ritmul asta, n-o sa se schimbe nimic in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit teapa de la o agentie de modeling Diore511 Diore511 Buna ziua , am fost pacalit astea doua zile de o agentie de casting modeling in apropiere de afi cotroceni s-au dat drept new model casting dar ei sunt alta ... (vezi toată discuția)
Cum îmi pot recupera banii dupa ce am fost înșelat în contract? ApetreiAlex21 ApetreiAlex21 Acum o luna, m a abordat pe strada o firma de casting sa le fiu model și sa fac reclame pentru niște haine, mi sa spus ca voi câștiga bani, haine, toate ... (vezi toată discuția)
Sunt victima a înșelăciunii comise de o firmă de casting. ce pot face, și cum poate fi stârpit acest fenomen? dary@ dary@ Buna seara. Intr-un mod aproape inexplicabil (avand in vedere cat sunt de precauta cand vine vorba de astfel de situatii), astazi am picat in capcana unei ... (vezi toată discuția)