avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CU RESPECT, PAREREA DUMNEAVOASTRA CONTEAZA - ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CU RESPECT, PAREREA DUMNEAVOASTRA CONTEAZA - PARTAJAREA DATORIILOR

M-am casatorit in anul 2008. Acum cateva luni am aflat ca am fost doar umbrela de vreme rea. Sotul meu a depus cerere de divort din culpa comuna si fara motivarea hotararii. Termenul este in martie. Cand m-a anuntat, mie mi-a motivat hotararea, s-a intors la vechea relatie.
Problema este ca atunci cand ne-am casatorit, el avea salariu mare dar nu era solvabil, m-a convins, pentru a avea bani pentru cununie, luna de miere si alte cheltuieli sa fac unele carduri de credit, toate aproximativ 500 milioane. Toate sunt pe numele meu.
Cardurile au fost facute inainte de casatorie cu cateva saptamani, cand locuiam deja impreuna, dar 90 la suta din bani au fost retrasi dupa ce ne-am casatorit. El tinea cardurile, platea cu ele, depunea suma minima pe ele.
Acum m-am intors in Bucuresti iar el ramas in localitatea in care am si eu domiciliul. Tot acolo a depus cererea de divort.
Cand am plecat am impartit fizic cardurile, angajandu-se ca partea lui sa inceapa sa o plateasca.
Acum sunt disperata. Nu a depus niciun ban si nici nu cred ca o va face. Nu vrea sa vorbeasca cu mine, spune ca nu este problema lui. El are salariul mare, isi permite sa plateasca dar nu vrea pt ca stie ca nu am cum sa il oblig. Eu de abea pot sa platesc partea mea de datorie, de trait nici nu ma mai gandesc. Avand in vedere ca el a depus cererea de divort si termenul este deja stabilit peste 2 luni, va rog respectuos sa ma sfatuiti cum pot face sa il oblig sa isi asume legal si sa plateasca partea lui de datorie.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Carmen liliana Fodor , Consilier juridic 22:30, 4 Ianuarie 2010
Imi pare rau, te-a tras pe sfoara.
Poti sa-l santajezi cu divortul, sa sustii ca nu esti de acord cu divortul decat daca va achita suma corespunzatoare din cheltuielile facute in timpul casatoriei.
Aveti bunuri comune, obtinute in timpul casatoriei?
Poti cere desfacerea casatoriei din culpa lui exclusiva, solicitand partajul bunurilor comune, etc.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare casatorie sau divort? elenast elenast Buna ziua! Am rugamintea sa imi spuneti care e cea mai buna solutie in cazul meu, cel pe care o sa il desciu mai jos. M-am casatorit pe data de 24 mai 2008, ... (vezi toată discuția)
Buna seara, inainte de casatorie, acum aproape 10 ani, am strans ... Ludmila878787 Ludmila878787 Buna seara, Inainte de casatorie, acum aproape 10 ani, am strans o suma frumusica de bani din munca in strainatate. I.am tinut cash pana anul trecut cand i.am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o întrebare: de vreo 5 ani, sunt într-o relație ... CorneliaElena CorneliaElena Buna ziua! Am o întrebare: De vreo 5 ani, sunt într-o relație cu un băiat. Tatăl lui a murit înainte să îl cunosc, iar mama lui, după ce l-am ... (vezi toată discuția)