avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de v-c cu drept de habitatie viagera- am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de v-c cu drept de habitatie viagera- am cumparat acum ...

Contract de v-c cu drept de habitatie viagera- am cumparat acum 10 ani o casa iar fostul proprietar a pastrat o clauza de habitatie viagera .intre timp lucrurile s au schimbat si nu se mai poate locui cu acest locatar. In calitate de proprietar vreau sa ii respect dreptul de habitatie dar nu mai pot locui acolo cu el datorită comportamentului acestuia(si m am.mutat cu chirie ca să l evit).In contract nu e stipulată vre o clauza de intreținere...intrebarea mea e ce drepturi are persoana ce beneficiaza de habitatia viagera si ce obligatii am eu ca si proprietar față de el...mentinonez ca nu exista vre o clauza de intretinere sau altceva.va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 22 Martie 2021
alexandru37, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:18, 22 Martie 2021
Art 750 Cod Civil:
Titularul dreptului de abitaţie are dreptul de a locui în locuinţa nudului proprietar împreună cu soţul şi copiii săi, chiar dacă nu a fost căsătorit sau nu avea copii la data la care s-a constituit abitaţia, precum şi cu părinţii ori alte persoane aflate în întreţinere.

Contractul incheiat de dumneavoastra prevede ca vanzatorul isi retine un drept de abitatie viagera asupra intregului imobil sau numai asupra unei parti din acesta?
Nu datorati intretinere decat in baza legii, insa bunicul are venituri suficiente pt a se intretine deci nu va obtine de la dvs intretinere, iar ce consuma el la bloc, nu datorati dvs, ci el. Fata de asociatia de proprietari, dvs sunteti obligat, asa ca daca nu plateste el ce consuma, pe dvs va da in judecata asociatia sau furnizorul x.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera liliana.suciu liliana.suciu Subiect: Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera -am contract de vanzare cumparare apartament , cumparat de la fostul ... (vezi toată discuția)
Poate noul proprietar sa intre in casa peste mine daca eu am drept de habitatie? CsabaS. CsabaS. Sunt divortat, fosta sotie are dreptul de proprietate asupra casei, eu am dreptul de habitatie. Ea nu are drept de habitatie in casa, doar copiii si cu mine, ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu habitatie viagera Nkl Nkl Buna seara, Am o intrebare legata de un contract de vanzare-cumparare pentru un apartament. Acest contract este facut cu drept de habitatie viagera al ... (vezi toată discuția)