avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... buna ziua!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

buna ziua!

La inceputul lunii decembrie 2009, mi-a s-a comunicat k postul meu se va desfiinta conform statutului...din data de 3.12.2009. si k de la acea data voi fi in preaviz 20 de zile.La data de 30.12.2009 am primit adresa catre mine ce ma instiinta k postul se desfiinteaza conform art 65, dar si decizia, care prevedea k , contractul individual incedeaza incepand cu data de 01.01.2010....si trebuia sa le semnez...am semnat adresa catre mine dar si decizia care nu era completata la rubrica unde va putea fi contestata...si am primit si suma de bani cuvenita pt acele 20 de zile de preaviz si zilele acestea urmeaza sa imi dea si banii pe ziilele de concediu.pe mine ma nelamureste faptul k , contractul asa cum este precizat in decizie inceteaza incepend cu data de 01.01.2010, si deci nu de la acea data ar trebui sa se ia in considerare previzul? si nu ar trebui sa primesc si o indemnizatie salariala asa cum prevede art .75?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:50, 14 Ianuarie 2010
1. Perioada de preaviz a fost pe perioada 03-31.12.2009.
2. CIM a incetat cu data de 01.01.2010.
3. Salariul compensator trebuie sa-l primiti conform CCMUNN pe anii 2007-2010:
ART.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare unor motive ce nu tin de persoana salariatului.
4. Indiferent ca scrie sau nu in decizia de concediere, aceasta poate fi contestata la Tribunalul din judetul in care dvs. aveti domiciliul.
5. Din ce constat eu nu prea aveti sanse de castig, in cazul unei contestatii, deoarece a fost respectata procedura legala de concediere.
6. Intocmiti-va mai bine dosarul pentru somaj, sa nu pierdeti indemnizatia aferenta.
In decizia de concediere pe care ati primit-o,pe care o aveti este completat art referitor la tribunalul unde poate fi contestata decizia?
nu este specificat tribunalul unde ma pot adresa.....si nici nu mi-au dat macar o decizie, doar am cerut eu o copie xerox..
daca aveti decizia veti putea depunde contestatia la tribunalul ce se afla in judetul unde va aveti domiciliul
ar fii bine sa consulati si un avocat
aaa nu ati semnat de primire a unui exemplar ?!
am semnat si daca am semnat de primire mai pota ataca decizia?va multumesc

Alte discuții în legătură

Concediere emisa de angajator mon8 mon8 Buna ziua, Pe data de 05 ale lunii, dupa o perioada de concediu medical soldata cu 2 internari, mi s-a adus la cunostiinta de catre superiorul ierarhic, ... (vezi toată discuția)
Restructurarea postului - va rog sa-mi dati un sfat! richard haideu richard haideu Buna seara! Vreau sa va multumesc mult pentru sfaturi! Astazi am primi notificarea de preaviz privind desfiintarea postului meu de economist/marketing ... (vezi toată discuția)