avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie copil

Sunt insarcinata in 7 sapt si lucrez de un an si trei luni undeva cu contract pe perioada determinata.Anul acest avem contrat decat pana la sfrasitul lunii iunie atunci as avea in jur de 7 luni de sarcina.Ce o sa se intample cand voi anunta la servicu :au dreptul sa ma de-a afara si cum i-au aceea indemnizatie daca contractul se incheie in iunie.Va rog frumos sa-mi raspundeti va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 21:52, 4 Ianuarie 2010
1. Avand CIM pe perioada determinata acesta va inceta la expirarea termenului pentru care a fost incheiat indiferent de starea dvs.
2. Insa la incetarea CIM (cu art.56j din Codul muncii) aveti dreptul sa primiti indemnizatie de somaj.
3. In somaj fiind, puteti sa intrati apoi si in concediu de maternitate si in CCC.
4. Perioada de somaj se intrerupe si se suspenda si se reia de unde a ramas, la data cand vi se termina CCC.
5. Asa ca totul este bine. Succes!
Urmare a expirarii perioadei din contractul dvs.,daca nu vi se prelungeste contractul,are loc o desfacere a CIM dar va puteti inscrie la AJOFM pentru indemnizatie somaj.

Puteti beneficia in continuare de concediu de maternitate prezentand certificatele de concediu medical la AJOFM si apoi intrati in concediu de CIC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie? ByOn ByOn :wassat:buna ziua.am si eu urmatoarea problema :in contractul meu de munca scrie ca ar trebui sa se incheie pe 6 10 2010 la intoarcerea titularului de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata elena.mazareanu elena.mazareanu Buna ziua, Ma numesc Mazareanu Elena si sunt o viitoare mamica, insarcinata in 6 luni jumatate. Momentan am un contract de munca pe perioada determinata ... (vezi toată discuția)
Intrebare concediu cresterea copilului s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. Buna ziua! Am o prietena care este insarcinata in 7 luni si are o mica dilema: in prezent este angajata cu contract pe perioada determinata din decembrie ... (vezi toată discuția)