avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca pe perioada determinata

Buna ziua,

Ma numesc Mazareanu Elena si sunt o viitoare mamica, insarcinata in 6 luni jumatate. Momentan am un contract de munca pe perioada determinata pentru 6 luni care a incetat de drept pe 7 martie, insa angajatorul a spus ca mi-l va prelungi cu inca o luna, respectiv pana pe 7 aprilie.

Medicul care imi supravegheaza sarcina a spus ca imi va da concediu prenatal incepand cu 1 aprilie. Stiu ca contractul meu va inceta de drept la data stabilita in contract, insa ceea ce ma intereseaza pe mine este sa stiu ce voi face cu concediul medical si daca voi putea beneficia de somaj?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marius Iliescu , Consultant resurse umane 10:38, 9 Martie 2010
Concediul medical suspenda contractul de munca ,asa ca daca puteti sa beneficiati de concediu medical , atunci e bine
Concediul medical suspenda contractul de munca chiar daca acesta este pe perioada determinata? Stiam ca suspenda doar contractele pe perioada nedeterminata.

Multumesc
Intr-adevar, CIM-ul pe perioada 1.04-07.04.2010 se va suspenda cu concediu medical. In somaj puteti intra in baza art. 56j (incetare de drept la data expirării termenului contractului individual de munca încheiat pe durata determinata; ); cu conditia sa aveti stagiu de cotizare pe 12 luni in ultimile 24 de luni. Vedeti daca nu o sa puteti intra in concediu de maternitate? Oricum, co de maternitate va suspenda somajul.
1. Din OUG 158/2005:
Art. 32. -
(1) În cazul în care, potrivit legii, angajatorul îşi suspendă temporar activitatea sau activitatea acestuia încetează prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciară, lichidare judiciară, faliment sau prin orice altă modalitate prevăzută de lege, drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), care s-au născut anterior ivirii acestor situaţii, se achită din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate.
(2) Prevederile alin. (1) se aplică şi în situaţia în care a expirat termenul pentru care a fost încheiat contractul individual de muncă, a expirat termenul pentru care a fost exercitată funcţia publică ori a expirat mandatul în baza căruia a desfăşurat activitate în funcţii elective sau în funcţii numite în cadrul autorităţii executive, legislative ori judecătoreşti.
(3) Drepturile achitate în condiţiile prevăzute la alin. (1) urmează a fi recuperate de către casele de asigurări de sănătate de la angajator, după caz, conform legii.

2. Asadar, CIM expira la data inscrisa in el iar certificatele medicale le depuneti la Casa de Sanatate care vi le plateste.
3. Perioada cat aveti concediu de maternitate este asimilata celor 12 luni necesare pentru CCC pana la 2 ani si indemnizatia aferenta.
4. Incetarea CIM pe perioada determinata (art.56j din Codul muncii) va da dreptul sa beneficiati de indemnizatie de somaj.
Multumesc foarte mult pentru raspuns. M-am linistit, caci eram oarecum ingrijorata de situatia mea dupa 8 aprilie.

Este obligatoriu sa depun actele pentru somaj dupa 8 aprilie pentru a putea beneficia de concediu pentru crestere copil pana la 2 ani, desi concediul de maternitate este considerata perioada asimilata?

Va multumesc si mii de scuze daca pun intrebari prea stupide!

Alte discuții în legătură

Statut in perioada de lauzie- contract pe perioada determinata Elisabeta C. Elisabeta C. Buna ziua, sunt insarcinata si cu contract pe perioada determinta pana in 30 sept. 2010 -exact data posibila a nasterii. Conform O.U.G. nr. 96/2003 (art.2,g) ... (vezi toată discuția)
Concediu de cresterea copilului mynoady mynoady Buna seara. Va rog sa ma lamuriti in privinta procedurii de obtinere a concediului de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani. Sunt angajata cu ... (vezi toată discuția)
Prenatal-raspuns urgent marianelena marianelena Am dreptul la prenatal Sotia este in ultima saptamana a celui de al doilea contract pe 6 ... (vezi toată discuția)